Δολοφονία Δανής δημοσιογράφου: Ξανά στα δικαστήρια η υπόθεση- Έφεση από τον εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν που καταδικάστηκε για τον φόνο

Ο Μάντσεν κρίθηκε ένοχος στις 25 Απριλίου για τη δολοφονία, τη σεξουαλική επίθεση και τον ακρωτηριασμό της Βαλ

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να εξεταστεί η έφεση που άσκησε ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν επί της ποινής ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, όπως ανακοίνωσαν Δανοί εισαγγελείς.

Η έφεση θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Κοπεγχάγη και προβλέπονται τρεις ημέρες ακροαματικής διαδικασίας: στις 5, στις 12 και στις 14 Σεπτεμβρίου.

(Photo: Bax Lindhardt/Scanpix)

Ο συνήγορος του Μάντσεν δηλώνει ότι ο πελάτης του εξακολουθεί να αρνείται ότι δολοφόνησε την 30χρονη Κιμ Βαλ.

Ο Μάντσεν κρίθηκε ένοχος στις 25 Απριλίου για τη δολοφονία, τη σεξουαλική επίθεση και τον ακρωτηριασμό της Βαλ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Το πρωτοδικείο της Κοπεγχάγης έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 47χρονο Μάντσεν και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Η Βαλ είχε επισκεφθεί τον Μάντσεν στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης τον Αύγουστο του 2017 για να του πάρει συνέντευξη. Η αστυνομία συνέλαβε τον Μάντσεν στις 11 Αυγούστου του περασμένου χρόνου όταν βγήκε στη στεριά χωρίς την Βαλ.

(Η τελευταία φορά που είδαν ζωντανή την Βαλ, ήταν στο υποβρύχιο του Μάντσεν το απόγευμα της 10ης Αυγούστου. Photo: PETER THOMPSON/AFP/GETTY IMAGES)

Η Κιμ Βαλ τελευταία φορά εθεάθη στο υποβρύχιο «Ναυτίλος» μαζί με τον Μάντσεν στις 10 Αυγούστου. Ο 47χρονος Δανός διασώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας την επόμενη ημέρα, όταν το υποβρύχιό του βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, η αστυνομία ταυτοποίησε τον ακέφαλο κορμό της Βαλ, ο οποίος ξεβράστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι αρχές εντόπισαν τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του θύματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ