Ζητούνται 10 μαμάδες: Τα παιδικά χωριά SOS αναζητούν γυναίκες για να εργαστούν ως μητέρες

Το τελευταίο διάστημα τα Παιδικά Χωριά SOS δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό αιτημάτων που έχουν δεχτεί για την προστασία και φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς ο αριθμός των Μητέρων SOS είναι περιορισμένος.

Μεγάλη ανάγκη υπάρχει στα Παιδικά Χωριά SOS για τουλάχιστον 10 νέες θέσεις εργασίας για το ρόλο της Μητέρας SOS.

Οι γυναίκες αυτές θα κληθούν να αναλάβουν τη φροντίδα και το μεγάλωμα των παιδιών στα τέσσερα χωριά που λειτουργούν στη Βάρη, στο Πλαγιάρι στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να είναι 35-50 ετών, χωρίς δικά τους παιδιά μικρής ηλικίας που έχουν την ανάγκη από την καθημερινή φροντίδα της μητέρας τους, να είναι απόφοιτοι Λυκείου, με καλή σωματική και ψυχική υγεία και με δυνατότητα σταθερής παραμονής στο Χωριό.

Όσες επιθυμούν να εργαστούν ως Μητέρες SOS μπορούν να στείλουν βιογραφικό σημείωμα στο soshr@sos-villages.gr, με την υποσημείωση «Για τη θέση Μητέρας SOS» ή να επικοινωνήσουν στο 210 3238048, καθημερινά από τις 10:00 ως τις 17:00, μέχρι την 1η Ιουνίου.

Τα Παιδικά Χωριά SOS παρέχουν ικανοποιητικό μισθό και ασφάλιση, ετήσια άδεια και οχτώ ρεπό το μήνα, διαμονή σε σύγχρονη κατοικία, καθώς επίσης συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση. Το πιο σημαντικό όμως που προσφέρεται είναι η αδιαπραγμάτευτη αγάπη των παιδιών που έχουν τόσο ανάγκη μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά.

«Για τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS, η Μητέρα SOS είναι το βασικό πρόσωπο αναφοράς. Είναι ο άνθρωπος που ζει μαζί τους σ’ ένα σπίτι του Παιδικού Χωριού SOS, προσφέροντας με τη σταθερή και ζεστή παρουσία της και με την υποστήριξη εξειδικευμένου παιδαγωγικού προσωπικού, αγάπη, φροντίδα, στήριξη και σιγουριά για να μεγαλώσουν σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας που θα καλύπτει όλες τις φυσικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες.

Η Μητέρα SOS αναλαμβάνει υπεύθυνα την ανατροφή παιδιών, που για διάφορους λόγους,  δεν μπορούν να μεγαλώσουν κοντά στη βιολογική οικογένειά τους. Υποκαθιστά το μητρικό πρότυπο, δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με αποδοχή και σεβασμό για την προσωπικότητα κάθε παιδιού και τα βοηθά να αναπτυχθούν προκειμένου να ενταχθούν ως ενήλικα και ανεξάρτητα άτομα δημιουργικά στη κοινωνία» τονίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τελευταίο διάστημα τα Παιδικά Χωριά SOS δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον αριθμό αιτημάτων που έχουν δεχτεί για την προστασία και φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς ο αριθμός των Μητέρων SOS είναι περιορισμένος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ