Την Κλαούντια Καρντινάλε συνάντησε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Τίμησε τον Ιάπωνα πρώην επικεφαλής της UNESCO (ΦΩΤΟ)

Ο Ιάπωνας γιόρτασε και τα 80στα γενέθλιά του.

Εκδήλωση προς τιμήν του πρώην Γενικού Διευθυντή της UNESCO, κυρίου Koїchiro Matsuura, με αφορμή τα 80στα του γενέθλια, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Η νυν Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay, αλλά και η προκάτοχός της, κυρία Irina Bokova, η οποία και διαδέχτηκε τον Koїchiro Matsuura, oι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, στενοί φίλοι και συνεργάτες του μίλησαν για τον ίδιο και το έργο του, σκιαγραφώντας τη χαρισματική του προσωπικότητα, αναφερόμενοι στο ήθος, την υπομονή και την μεθοδικότητά του, αλλά και στην μεγάλη του συμβολή στην αναδιάρθρωση της UNESCO.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία μίλησε με συγκίνηση για το πλούσιο έργο του πρώην Γενικού Διευθυντή της UNESCO, επισημαίνοντας το μεγάλο του ενδιαφέρον για τον πολιτισμό κάθε χώρας ξεχωριστά. «Αγαπημένε μου φίλε Koїchiro», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, «θέλω να σε ευχαριστήσω για την προσφορά σου όχι μόνο στην UNESCO, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Υπήρξες ένας υποδειγματικός ηγέτης για την UNESCO. Η καθοδήγησή σου και η δέσμευσή σου στην προσπάθεια να κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο για όλους, δίνουν ελπίδα στη νέα γενιά».

Ο κύριος Koїchiro Matsuura, από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με κάθε έναν από τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της UNESCO, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στενή συνεργασία που είχε με την κυρία Βαρδινογιάννη, λέγοντας πόσο πολύ τον βοήθησε να επιτελέσει το δύσκολο έργο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιάπωνας διπλωμάτης Koїchiro Matsuura διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της UNESCO, για δύο συνεχόμενες θητείες, από το 1999 έως το 2009. Θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού και χαρακτηρίζεται για την προτεραιότητα που έδωσε στην ενδυνάμωση του ρόλου κάθε χώρας στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ