Κούβα: 108 νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα

Έπεσε λίγο μετά την απογείωσή του.

Αεροπλάνο, λίγο μετά την απογείωσή του, κατέπεσε στην Αβάνα, χθες το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), με απολογισμό 108 νεκρούς επιβάτες κι έξι μέλη πληρώματος. Διασύρθηκαν ζωντανοί τρεις άνθρωποι, αλλά ένας από αυτούς αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αεροσκάφος, για άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία, έπεσε 200 μέτρα μακριά από το αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρτί» όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η πτήση DMJ972 του κρατικού αερομεταφορέα Cubana de Aviación, με προορισμό την Ολγκίν, ανατολικά της πρωτεύουσας. Ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, το πλήρωμα, ο τεχνικός καθώς και τρεις αεροσυνοδοί ήταν μεξικανικής καταγωγής αφού το αεροπλάνο είχε νοικιαστεί από την εταιρεία Global Air που εδρεύει στο Μεξικό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πέντε από τους επιβαίνοντες ήταν ξένοι, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής να επιβεβαιώνει ότι δύο εκ των νεκρών ήταν πολίτες της χώρας.

Ο Κουβανός Πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ανέφερε: «Έγινε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ