Τρεις χρήσιμες συμβουλές για να διατηρείς πάντα καθαρή την οδοντόβουρτσα σου

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι οι οδοντόβουρτσές μας μπορεί να έχουν μικρόβια και παθογόνους οργανισμούς, ακόμη και αν μόλις την έχουμε ξεπλύνει με αρκετό νερό.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τη διατηρήσουμε πραγματικά καθαρή μέχρι να έρθει η στιγμή της αλλαγής της. Δείτε τρεις χρήσιμες συμβουλές...

Πλύνετε τα χέρια σας πριν την χρησιμοποιήσετε
Φαίνεται μάλλον προφανές πως πρέπει να πλύνουμε τα χέρια μας πρώτα, αλλά πολύ συχνά οι άνθρωποι πιάνουν κατευθείαν την οδοντόκρεμα πριν πλύνουν τα χέρια τους. Αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που η οδοντόβουρτσα έχει μικρόβια.

Καθαρίστε τακτικά το δοχείο της οδοντόβουρτσας
Τα βακτήρια που συσσωρεύονται στο δοχείο της οδοντόβουρτσας μπορούν να μεταφερθούν στη βούρτσα και στη συνέχεια στο στόμα σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τη θήκη εάν έχει κλειστό πυθμένα, όπως ένα ποτήρι για παράδειγμα.

Αποθηκεύστε την οδοντόβουρτσα σε απόσταση από την τουαλέτα
Όταν καθαρίζετε το μπάνιο ή πατάτε το καζανάκι μικροσκοπικά σωματίδια νερού που περιέχουν περιττωματική ύλη διαφεύγουν από την τουαλέτα και μπορεί να προσγειώνονται και στην οδοντόβουρτσά μας εάν είναι πολύ κοντά στην τουαλέτα. Ενώ δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι αυτές οι ποσότητες βακτηρίων προκαλούν ασθένεια, είναι καλύτερο να την έχετε σε μία απόσταση τουλάχιστον 60 εκατοστών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ