Καμμένος: «Δεν θα συμφωνήσουμε σε κανένα όνομα με τον όρο "Μακεδονία"» - Τι είπε για τις εκλογές

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, τόνισε -σε σημερινή (22/05) ραδιοφωνική συνέντευξή του- ότι οι ΑΝ.ΕΛ. δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανένα όνομα για την ΠΓΔΜ που περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και τοποθέτησε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στο τέλος της τετραετίας.

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε κανένα όνομα, ούτε "Gorna", ούτε "Nova". Δεν θα συμφωνήσουμε σε κανένα όνομα, σύνθετο, με τον όρο Μακεδονία» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στον Ρ/Σ «Alpha 989» και πρόσθεσε. «Από τη στιγμή που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία", θα είναι αλυτρωτικό. Είτε λέγεται "Κάτω", είτε λέγεται "Μακεδονία του Βαρδάρη", πάντα θα είναι "Μακεδονία"»,

Επίσης, προεξόφλησε το ότι δεν θα βρεθεί λύση μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας λόγω της σκοπιανής αδιαλλαξίας για αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας. Ο ίδιος, μάλιστα, επανέλαβε ότι πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνηση είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση του γειτονικού κράτους για να υπάρξει συμφωνία.

Όσον αφορά στον Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «κατάφερε να τους κατεβάσει τα αγάλματα» και ότι «τους έκανε να αποδέχονται ότι είναι σλαβικό έθνος». «Η Ελλάδα», επισήμανε ακόμη, «προχώρησε σε μια διαπραγμάτευση και τους έκανε να υποχωρήσουν σε αρκετές υπερβολές».

Τέλος, σχετικά με τις εκλογές, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ξεκαθάρισε: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν το φθινόπωρο, αλλά η δική μου άποψη είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί. Να γίνουν εκλογές δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Ίσως και τον Μάιο. Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της οικονομίας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ