Κοιμόσαστε περισσότερο και καλύτερα το Σαββατοκύριακο; Μπράβο σας! Ο ύπνος του Σ/Κ δίνει χρόνια

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ύπνου του Σαββατοκύριακου.

Αν κοιμάστε λίγες ώρες τις καθημερινές, αλλά περισσότερες τα Σαββατοκύριακα, τότε αντισταθμίζετε τον χαμένο ύπνο κι έτσι μειώνονται οι κίνδυνοι για την υγεία. Αυτό έδειξε σουηδική μελέτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και τον επικεφαλής Τόρμπιερν Άκερστεντ, μελετήθηκαν δεδομένα από περισσότερους από 38.000 ανθρώπους για 13 χρόνια. Από την ανάλυσή τους προέκυψε, όπως αναφέρεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal Of Sleep Research»,  ότι τα άτομα που είναι κάτω των 65 ετών και κοιμόντουσαν έως πέντε ώρες όλη την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 65% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνταν έξι έως επτά ώρες. Οι πιθανότητες αυτές, όμως, μειώνονταν εάν το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, κοιμόντουσαν για περισσότερες από οκτώ ώρες.

Επίσης, όσοι κοιμόντουσαν περισσότερες από επτά ώρες τις καθημερινές, είχαν κατά μέσο όρο 25% μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνταν έξι ή επτά ώρες καθημερινά. Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, όσοι είναι πάνω από τα 65, κοιμούνται όλο και λιγότερες ώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ