Θέλουμε να πετύχουμε; Να είμαστε ανήσυχοι και περίεργοι!

Μαζί με την αναζήτηση της ευτυχίας, έρχεται και η αντίστοιχη της επιτυχίας!

Σε κάθε κουβέντα που κάνουμε, αυτή η διττή αναζήτηση είναι πανταχού παρούσα. Τα «μυστικά» για να τις κατακτήσουμε, δίνουν και παίρνουν όπως και οι συμβουλές που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ευτυχία και στην επιτυχία. Κάθε ένας έχει τους δικούς του ρυθμούς και τους δικούς του τρόπους ώστε να πετύχει. Όποιος πετύχει όμως δε γίνεται να μην είναι …περίεργος!

Η περιέργεια…δε σκότωσε τη γάτα!
Η διάσημη ελληνική παροιμία, δε φαίνεται να είναι τόσο «φιλική» με την επιτυχία. Στην επιτυχία αρέσουν πιο τολμηροί τύποι! Η περιέργεια είναι η βασική προϋπόθεση για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντός μας για κάτι. Μαζί με την περιέργεια, έρχεται ο πόθος μας να ανακαλύψουμε έναν νέο κόσμο!

Η αρχή κάθε περιπέτειας!
Η επιτυχία μας σε έναν τομέα, συμβαδίζει κάποιες φορές και με την ίδια την ευτυχία. Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν ως βασικό συστατικό της ευτυχίας, την περιπέτεια! Η περιέργεια φέρνει το ενδιαφέρον για έναν νέο κόσμο. Οτιδήποτε νέο όμως είναι και άγνωστο! Έτσι θα χρειαστούμε να ζήσουμε μια περιπέτεια η οποία θα μας κάνει πιο τολμηρούς και θα μας ερεθίσει όλα εκείνα τα αντανακλαστικά που επιθυμούν να κατορθώσουν σπουδαία πράγματα!

Η περιέργεια περιφρονεί τον φόβο της αποτυχίας!
Οι περισσότεροι άνθρωποι που θεώρησαν οτι απέτυχαν να υλοποιπήσουν τους στόχους τους, θεωρούν οτι δεν προσπάθησαν αρκετά. Κάπου στη μέση της προσπάθειάς τους, θεώρησαν οτι μάλλον θα αποτύχουν και έτσι αποχώρησαν από τον αγώνα. Αν είμαστε περίεργοι και έχουμε αληθινό ενδιαφέρον για όσα θέλουμε να προσπαθήσουμε να πετύχουμε, τότε πολύ απλά, δε φοβόμαστε μην αποτύχουμε! Μας αρκεί αυτή η γόνιμη ανησυχία που νιώθουμε, αυτή η γλυκιά ανυπομονησία για αυτό που έρχεται μετά! Σαν να βλέπουμε μια πολύ ωραία ταινία, γεμάτη αγωνία! Θα την παρατούσαμε ποτέ στη μέση;

Η περιέργεια οδηγεί στην επιτυχία λόγω…μάθησης!
Βασικός λόγος που η περιέργεια κρατά τα κλειδιά της επιτυχίας, είναι η σχέση της με τη μάθηση! Όταν είμαστε περίεργοι για να γνωρίσουμε κάτι, είμαστε γεμάτοι ερωτήσεις! Αυτή η «πείνα» για απαντήσεις στα ερωτηματικά μας, μας κάνει να αγαπάμε την έρευνα και το «ψάξιμο». Την ώρα που ψάχνουμε για απαντήσεις, μαθαίνουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε. Βελτιώνουμε δεξιότητες, αποκτούμε ικανότητες που δεν πιστεύαμε οτι διαθέτουμε, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Ο «εθισμός» στην περιέργεια μας κάνει θαρραλέους!
Άλλοι πηγαίνουν στη μάχη με «σύντροφο» τον φόβο της αποτυχίας. Αυτοί που έχουν εθιστεί στο να είναι περίεργοι, όμως, αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις δυσκολίες και τα εμπόδια! Προκειμένου να δουν τη…συνέχεια του έργου, κάνουν τα πάντα. Κάθε εμπόδιο για αυτούς, είναι μια ακόμη διαδρομή μέσα στο ταξίδι που ήδη κάνουν. Νιώθουν πραγματικά ανίκητοι και ακούραστοι! Τι και αν έρχονται στο δρόμο τους αντιξοότητες και προβλήματα, εκείνοι θυμούνται το θάρρος του Οδυσσέα για να γυρίσει στην Ιθάκη! Μη χάσουμε ποτέ το ενδιαφέρον μας για τον προορισμό μας, αφού ό,τι και αν γίνει, θα έχουμε γεμίσει με το θάρρος που διαμορφώνει τους νικητές και τους πετυχημένους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ