Ιρλανδία: συντριπτική υπεροχή του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων

Ιστορική αλλαγή στη χώρα.

Η Ιρλανδία αναμένεται να ζήσει σήμερα μια πολύ σπουδαία στιγμή στην ιστορία της, σύμφωνα με τον Independent, με τα exit polls να δείχνουν συντριπτική νίκη, με ποσοστό σχεδόν 70%, του «ΝΑΙ» στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το απόγευμα.

«Ευχαριστώ όλους όσοι ψηφίσατε σήμερα. Η δημοκρατία εν δράσει. Φαίνεται ότι θα γράψουμε ιστορία αύριο», προβλέπει σε χθεσινοβραδινό μήνυμά του στο Twitter ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, ο οποίος έκανε εκστρατεία υπέρ του «ΝΑΙ».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην μικρή αυτή χώρα των 4,7 εκατομμυρίων κατοίκων, στην οποία οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται παρά μόνον στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας, το 68% του εκλογικού σώματος ψήφισε υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος έναντι ποσοστού 32% που τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του σημερινού στάτους κβο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos/MRBI που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Irish Times σε δείγμα 4.000 ψηφοφόρων σε 160 εκλογικά τμήματα στη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ