Σπύρος Σούλης: Αυτός είναι ο χρωματικός συνδυασμός που θα δείτε παντού!

Δεν έχει κάτι επαναστατικό, ούτε κάτι νέο ή που δεν το έχουμε ξαναδεί. Κι όμως, ο κλασσικός αυτός συνδυασμός επιμένει να επανέρχεται και να επανεφευρίσκει νέους τρόπους για να εκπλήσσει μέχρι και τους πιο δεινούς διακοσμητές.

Μιλάμε, φυσικά, για το μπλε-πράσινο και τη νέα θραύση που παρατηρείται τελευταία.

Ο συνδυασμός του μπλε και του πράσινου έχει μια μοναδική ιδιότητα: κάνει τα δύο χρώματα να φαίνονται συμπληρωματικά και ταυτόχρονα να φέρνουν στους χώρους μια όμορφη αντίθεση.

Στους τοίχους

Χρησιμοποιήστε το μπλε και το πράσινο στους τοίχους του σπιτιού σας και δώστε στον χώρο δραματικότητα και ασύγκριτο οπτικό ενδιαφέρον. Οι αποχρώσεις είναι αναρίθμητες – διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Στα έπιπλα

Πράσινες πολυθρόνες, μπλε πουφ και τραπέζια είναι λίγα μόνο από τα έπιπλα με τα οποία μπορείτε να φέρετε τον όμορφο αυτό χρωματικό συνδυασμό στον χώρο σας. Επιδιώξτε φλοράλ μοτίβα για να δώσετε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο τραπέζι

Ένας έξυπνος τρόπος για να βάλετε τα όμορφα αυτά χρώματα στο σπίτι σας χωρίς να πάρετε μεγάλα ρίσκα είναι τα πιάτα σας. Συνδυάστε τις διάφορες αποχρώσεις τους, δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς και καταλήξτε σε αυτόν που σας αρέσει. Είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος που δεν απαιτεί μεγάλη δέσμευση.

Στα πλακάκια

Σε ποιον δεν αρέσει η γεωμετρία στα πλακάκια – ειδικά όταν συνοδεύεται από τα υπέροχα χρώματα του πράσινου και του μπλε. Δοκιμάστε τα στην κουζίνα σας ή ακόμα και στο μπάνιο σας και φέρτε τη όμορφη αυτή τάση στην καθημερινότητά σας.

Στα έργα τέχνης

Ο όμορφος χρωματικός συνδυασμός δεν θα μπορούσε να λείπει από τα έργα τέχνης. Για την ακρίβεια αποτελεί από μόνος του ένα έργο τέχνης, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία. Χρησιμοποιήστε τον για να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης στον χώρο και συνδυάστε το με κάποιο έπιπλο που είναι σε απόχρωση του ενός ή του άλλου χρώματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ