Ο νέος ήρωας της Γαλλίας: Ένας 22χρονος μετανάστης γίνεται... "Spiderman" & σώζει ένα 4χρονο αγοράκι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

O 22χρονος άρχισε να σκαρφαλώνει στους ορόφους για να σώσει το 4χρονο παιδί, ενώ ένας γείτονας από το διπλανό διαμέρισμα προσπαθούσε να συγκρατήσει τον μικρό για να μην πέσει.

O 22χρονος Mamoudou Gassama από το Μπαλί ήταν, μέχρι πρότινος, ένας παράτυπος μετανάστης από το Μπαλί.

Ωστόσο, μετά την συγκινητική πράξη αυτοθυσίας που έκανε, σκαρφαλώνοντας σε κτίριο στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού για να σώσει ένα παιδί 4 ετών, έγινε ο νέος ήρωας της Γαλλίας.

Η αναρρίχηση του νεαρού από το Μπαλί στο πανήψυλο κτίριο έχει γίνει θέμα σε όλα τα μέσα της Γαλλίας- και όχι μόνο- που τον αναφέρουν ως τον θαρραλέο "Spiderman" που έσωσε το μικρό αγόρι.

«Το έκανα επειδή ήταν παιδί...» ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο "Le Parisien", ενώ συμπλήρωσε «Δεν σκέφτηκα το ύψος, ούτε τον κίνδυνο».

Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος και για τον ίδιο, ωστόσο, κατάφερε να σκαρφαλώσει και να επιστρέψει το παιδί στο μπαλκόνι του σπιτιού, σώο και αβλαβές. 

Ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος βρίσκεται πλέον υπό κράτηση, το είχε αφήσει μόνο του στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες, "για να πάει για ψώνια".

Το παιδί βρέθηκε να κρέμεται από τα κάγκελα του μπαλκονιού και η κατάληξη θα ήταν τραγική αν δεν εμφανιζόταν ο νεαρός Mamoudou, ο οποίος, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες δεν το σκέφτηκε στιγμή.

Αντιθέτως, άρχισε να σκαρφαλώνει στους ορόφους του κτιρίου προκειμένου να σώσει το παιδί.

Ο 22χρονος, που βρίσκεται στο Παρίσι, εδώ και μόλις λίγους μήνες, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τον ευχαρίστησε προσωπικά για το θάρρος του και τον απένειμε μετάλλιο.

Μάλιστα, ο Mamoudou Gassama θα γίνει Γάλλος πολίτης, μετά την πράξη του αυτή, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως θα του προσφερθεί και μία θέση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ