Το εκπληκτικό success story δυο φοιτητών που δημιούργησαν το Instagram το 2010 - Δύο χρονια μετά το εξαγορασε το Facebook για 1 δισ. δολάρια! (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Έτσι άρχισε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το Instagram «γεννήθηκε» το 2010 από δύο φοιτητές του πανεπιστημίου Στάνφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, και δύο χρόνια αργότερα το Facebook του Μάικ Ζούκερμπεργκ το εξαγόρασε για ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

(Photo: BBC)

Το όνομα της εφαρμογής προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης «Instant» (στιγμιαίο) και «Telegram» (τηλεγράφημα) και έχουν δημοσιευθεί τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες!

Ο χρήστης μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία μέσω της εφαρμογής ή να χρησιμοποιήσει κάποια που έχει ήδη αποθηκευμένη στο τηλέφωνό του. Πριν την κοινοποιήσει, μπορεί να εφαρμόσει εφέ και φίλτρα, να επισημάνει άλλους χρήστες στις δημοσιεύσεις του (tag), να προσθέσει περιγραφή και τοποθεσία και να την κοινοποιήσει κατευθείαν σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία του Instagram, ένας από τους ιδρυτές του αναφέρθηκε στο «σύνδρομο της επιτυχίας» που μπορεί να οδηγήσει στον εφησυχασμό. Συγκεκριμένα, ο Κέβιν Σίστρομ δήλωσε στη «Wall Street Journal»: «Το αποκαλώ "σύνδρομο της επιτυχίας". Όταν είσαι επιτυχημένος, κάνεις όλα τα πράγματα που σου έδωσαν την επιτυχία. Και συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια, επειδή θεωρείς ότι αυτά θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία και στο μέλλον».

Ο ίδιος, μάλιστα, το 2016, ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου, στον αμπελώνα του Beaulieu Vineyard, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό για εκείνον και τη Νικόλ Σουτς.

(Photo: Vogue)

Δείτε βίντεο από την πορεία των δύο ιδρυτών του Instagram:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ