Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν διακόπτει κάθε σχέση με την ΕΠΟ και ζητά αποζημίωση για τη ματαίωση φιλικού μεταξύ των Εθνικών Ομάδων

Εμπλέκεται κι η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν επιτίθεται στην ΕΠΟ, μέσω αιχμηρής ανακοίνωσής της, για τη ματαίωση προγραμματισμένου φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο Εθνικών Ομάδων και, μάλιστα, προσφεύγει στη FIFA, διακόπτει κάθε σχέση με την ελληνική πλευρά και ζητά αποζημίωση.

Ο αγώνας μεταξύ της Ελλάδας και του Ιράν είχε προγραμματιστεί για αύριο (02/06) αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί τόπος διεξαγωγής.

Η αναμέτρηση θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, κάτι που η ΕΠΟ αρνήθηκε μετά την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικές φυλακές.

Η ελληνική πλευρά, μάλιστα, πρότεινε το ματς να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αλλά η ιρανική Ομοσπονδία δεν συμφώνησε ακόμα κι ως προς τα τηλεοπτικά δικαιώματα κι έτσι ο αγώνας ματαιώθηκε.

Η ιρανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε, σήμερα (01/06), την ακόλουθη ανακοίνωση κατηγορώντας την ΕΠΟ για «έλλειψη σεβασμού»: «Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν εκφράζει βαθύτατη λύπη για την έλλειψη σεβασμού και ηθικής της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Θα υποβάλουμε έκθεση στη FIFA και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες για να λάβουμε αποζημίωση για όλες τις αθλητικές και οικονομικές απώλειες που έχουμε υποστεί. Επιπρόσθετα ανακοινώνουμε ότι διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έως ότου η FIFA εξετάσει την έκθεσή μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ