Οι ρυτίδες μπορούν να αποκαλύψουν ανησυχητικά σημάδια για την υγεία σας;

Οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν όλη τους τη ζωή να μειώσουν τις ρυτίδες με διάφορους μεθόδους, ενώ κάποιες άλλες απλά τις αποδέχονται σαν σημάδι ότι έχουν αποκτήσει εμπειρίες.

Ό,τι από τα δυο και αν κάνετε ένα είναι σίγουρο: Οι ρυτίδες μπορούν να αποκαλύψουν κάποια σημάδια για την υγεία σας.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά.

Είστε σε κίνδυνο για οστεοπόρωση. Μια μελέτη του Yale το 2011  διαπίστωσε ότι οι πολύ βαθιές ρυτίδες είναι δείγμα χαμηλής οστικής πυκνότητας. Το δέρμα σας μπορεί πραγματικά να είναι ένας καθρέφτης για τα οστά σας. Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερες από 100 γυναίκες 40 και 50 ετών και διαπίστωσαν ότι εκείνες με τις περισσότερες και τις πιο βαθιές ρυτίδες, είχαν και τη χαμηλότερη οστική πυκνότητα.

Έχετε πολύ άγχος. Ένας από τους λόγους που δημιουργούνται οι ρυτίδες είναι όταν έχετε πολύ στρες. Όταν βρίσκεστε σε μια αγχωτική κατάσταση, έχετε τη τάση να δημιουργείτε μια βαθιές ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια σας και στο μέτωπο σας. Επίσης, όταν έχετε πολύ άγχος το σώμα σας αντλεί μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, η οποία διασπά το κολλαγόνο του δέρματος.

Έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι γυναίκες που φαίνονται νεότερες από ό,τι είναι, τείνουν να έχουν και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Leiden στο Ιατρικό Κέντρο στην Ολλανδία, σύμφωνα με το jenny.gr.

Καταναλώνετε πολλή ζάχαρη. Οι ρυτίδες θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι τρώτε πάρα πολλά γλυκά. Όταν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ζάχαρης δημιουργούνται κάποιες ουσίες, οι οποίες χωρίζουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ