Τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ & οι περίεργες γιορτές του καλοκαιριού στην Ευρώπη! Επιθανάτιες εμπειρίες, κονταρομαχίες στο νερό & γαϊδουράκια (ΦΩΤΟ)

Αν... "απαρνηθείτε" την Ελλάδα και αποφασίσετε να ταξιδέψετε σε κάποιο μέρος της Ευρώπης, φέτος το καλοκαίρι, είναι πιθανό να συναντήσετε πολύ ενδιαφέρουσες παραδοσιακές γιορτές!

Όλοι αρχίζουν σιγά σιγά να σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όποιο μέρος και αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να βρεθείτε σε μία παραδοσιακή γιορτή ή κάποιο ιδιαίτερο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην περιοχή και να διασκεδάσετε σαν ντόπιος!

Για καλή σας τύχη, σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν πολλές τέτοιους είδους γιορτές την καλοκαιρινή περίοδο.

Έχουμε και λέμε...

Κονταρομαχίες στο νερό στη γιορτή του Saint Louis στη Sète της Νότιας Γαλλίας

(Photo: Getty Images)

Από το 1666, η συγκεκριμένη περιοχή γιορτάζει με αυτό τον τρόπο τον πολιούχο της!

Η πόλη, που είναι γνωστή και ως Βενετία του Languedoc, διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως, αν βρεθείτε εκεί μεταξύ 23 και 28 Αυγούστου, πραγματικά θα ζήσετε κάτι μοναδικό.

Κονταρομαχίες στο νερό, παρελάσεις, συναυλίες, ενώ... highlight αποτελεί η βραδιά με τα πυροτεχνήματα με την οποία κλείνει το φεστιβάλ! 

Γιορτή επιθανάτιας εμπειρίας στην Ισπανία

(Photo: Alamy)

Στις 29 Ιουλίου στη μικρή πόλη As Neves, στην Ισπανία, γιορτάζεται η Santa Maria de Ribarteme, η πολιούχος της ανάστασης. Κάσες με ζωντανούς ανθρώπους περιφέρονται σε δρόμους και πλατείες, όσο ο κόσμος ακολουθεί.

Όποιος έχει βρεθεί κοντά στο θάνατο και βίωσε μια επιθανάτια εμπειρία μπορεί να συμμετάσχει στη Fiesta de Santa Marta de Ribarteme, ενώ οι συγγενείς και φίλοι ακολουθούν την περίεργη πομπή που μοιάζει με κηδεία.

Αν και ακούγεται μακάβριο, φαίνεται πως οι ντόπιοι μάλλον το διασκεδάζουν καθώς όλη την ημέρα υπάρχει στην πόλη ζωντανή μουσική και υπαίθρια αγορά, με τους ανθρώπους να πίνουν και να τρώνε.

Γιορτή του σταφυλιού στην Ιταλία

(Photo: Alamy)

Το 10ημερο Φεστιβάλ της Αγίας Ελένης διοργανώνεται από το 1787 στην Ιταλία και highlight αποτελεί η γιορτή που γίνεται το μεσαίο Σάββατο (φέτος στις 15 Σεπτεμβρίου) στο Quartu Sant'Elena της Σαρδηνίας.

Φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες οι ντόπιες οικογένειες που παράγουν κρασί, γιορτάζουν την συγκομιδή, με μεγάλη παρέλαση!

Στο τέλος, τα καρότσια με τα σταφύλια ευλογούνται στην βασιλική της Sant'Elena, στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια, μοιράζονται στο κοινό, όπως αναφέρει ο Guardian.

"L Burro i L Gueiteirο"- Φεστιβάλ με χαριτωμένα γαϊδουράκια στην Πορτογαλία

Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται στα χωρία της περιοχής Miranda do Douro στην Πορτογαλία, μεταξύ 25 και 29 Ιουλίου.

Περιπλανώμενα γαϊδουράκια, ξέφρενη γιορτή με γκάιντες, πανηγύρια, χορός, πολύ φαγητό και άφθονο κόκκινο κρασί συνθέτουν το σκηνικό!

Παρέλαση της λεβάντας στη Γαλλία

Στην περιοχή Digne-les-Bains της Γαλλίας διοργανώνεται αυτή η εντυπωσιακή γιορτή μεταξύ 3 και 8 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ ξεκινά με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό και επί τέσσερις μέρες οι εορτασμοί της λεβάντας είναι συνεχείς: παρελάσεις, συναυλίες, φωτισμένα πλεούμενα καλυμμένα με τα μωβ άνθη και μια νυχτερινή παρέλαση στην κεντρική πλατεία εντυπωσιάζουν τους τουρίστες!

Παντού λουλούδια στην Πορτογαλία!

Μια φορά το χρόνο, τα στενά δρομάκια του Pereiro, μιας μικρής πόλης, που βρίσκεται 200χλμ. βορειοανατολικά της Λισαβόνας, γεμίζουν χάρτινα άνθη!

Πρόκειται για μια τυπική πορτογαλική καλοκαιρινή γιορτή, που πραγματοποιείται μεταξύ 24 και 26 Αυγούστου και ολόκληρο το χωριό γιορτάζει τον άγιο, με χορούς και τραγούδια.

 Το Pereiro είναι γνωστό πλέον και ως η «πρωτεύουσα των ανθισμένων δρόμων»!

Φεστιβάλ τρούφας στην Κροατία

(Photo: AP)

Φέτος, 2018 αυγά και 10 κιλά τρούφες θα χρησιμοποιηθούν για να φτιαχτεί μία τεράστια ομελέτα που σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής της λευκής τρούφας στο Buzet, στην βόρεια Ίστρια.

Την επόμενη μέρα ολόκληρη η πόλη, φορά παραδοσιακά ρούχα ή κοστούμια εποχής, γυρνώντας στο παρελθόν.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Κροατία μεταξύ 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Οι Vikings επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

(Photo: Alamy)

Ένα φεστιβάλ Vikings πραγματοποιείται κάθε χρόνο, μεταξύ 1-9 Σεπτεμβρίου στο Βόρειο Ayrshire στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάχες, πυροτεχνήματα, παρελάσεις και έντονες στιγμές συνθέτουν αυτό το ιδιαίτερο φεστιβάλ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ