Λιμάνι Πειραιά: Το 2% των απεργών κρατά όμηρο το 98%

Οι 24ωρες απεργίες που προκήρυξε η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στους Προβλήτες του Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ κρίθηκαν παράνομες κρίθηκαν από το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου από χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν στις πύλες του λιμανιού εργαζόμενοι στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και υπάλληλοι μεταφορικών εταιρειών με στόχο να περιφρουρήσουν την περιοχή και να εμποδίσουν πιθανό αποκλεισμό του λιμανιού από απεργούς. 

Παράλληλα, οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο 24ωρες απεργίες που έχει προκηρύξει η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στους Προβλήτες του Πειραιά ΕΝΕΔΕΠ κρίθηκαν παράνομες κρίθηκαν από το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος στον Πειραιά υφίσταται τις συνέπειες της απεργίας. Μάλιστα με επιστολή προς τον πρωθυπουργό που υπογράφεται από παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις με άξονα δραστηριοποίησης το λιμάνι όπως η ΣΕΠ ΑΕ, η Διεθνής Ναυτιλιακή Ένωση, εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών κλπ ζητούν παρέμβαση για να κρατηθεί ανοιχτό το λιμάνι, όπως αναφέρει το capital.gr.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για κλίμα προπαγάνδας και προπηλακισμών ενώ τονίζεται ότι το 98% των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, παρεμποδίσθηκε να εργαστεί παρά τη θέλησή του, από μικρή μερίδα συνδικαλιστών της ΕΝΕΔΕΠ και του ΠΑΜΕ. 

"Η απεργία είναι έσχατο μέσο για την διεκδίκηση νόμιμων όμως αιτημάτων, δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός και μάλιστα στα χέρια ανεύθυνων ανθρώπων που δεν σκέπτονται ούτε το μεροκάματο των οικογενειών των εργαζομένων, ούτε τις απώλειες πολλών άλλων επαγγελμάτων που στηρίζονται στη λειτουργία του λιμανιού, ούτε και των εταιρειών εργοδοτών τους” αναφέρει η επιστολή, στην οποία τονίζεται ότι επί πολλά χρόνια έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες για να καταστεί ο Πειραιάς το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, ωστόσο η προσπάθεια αυτή "δυναμιτίζεται από μερικές δεκάδες ανθρώπων που μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον και επιδιώξεις δεν υπολογίζουν τίποτε άλλο”.

Οι παραγωγικοί φορείς καταγγέλλουν ότι  στην 3ήμερη απεργία τα όργανα της Πολιτείας έδειξαν παντελή αδιαφορία για την τήρηση της νομιμότητας και κυρίως για την προστασία στο δικαίωμα της εργασίας και ζητείται η παρέμβαση της Πολιτείας που έχει υποχρέωση να διασφαλίσει "την ομαλή ροή των 3,700 εργαζομένων και συναλλασσόμενων που θέλουν να εργαστούν, διαφορετικά καταλύεται η έννοια του ευνομούμενου κράτους” καταλήγει η επιστολή των φορέων.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ