Για ποιους λόγους μια νέα μαμά πρέπει να κάνει γιόγκα;

Με τις ορμόνες στα ύψη και τα νέα δεδομένα δεν έχετε κανένα κίνητρο να βγείτε έξω από το σπίτι.

Ωστόσο, πρέπει να δημιουργήσετε χρόνο για τον εαυτό σας και να βγείτε έξω γιατί είναι τόσο κρίσιμο για την ψυχική και σωματική σας ευεξία. Τα μαθήματα γιόγκα για μαμάδες είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει μια νέα μαμά για να αισθανθεί καλύτερα.

1. Δέσιμο μαμάς - παιδιού

Ένας από τους κύριους λόγους για να γραφτείτε σε μια τάξη γιόγκα νέας μαμάς είναι για να εξερευνήσετε νέους τρόπους ώστε να ενισχύσετε το δέσιμο με το μωρό σας. Σίγουρα ξοδεύετε πολύ χρόνο με το μωρό στο σπίτι, αλλά έχοντας ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε εβδομάδα για να βγείτε έξω δοκιμάζοντας απαλές και παιχνιδιάρικες κινήσεις θα σας βοηθήσουν να μάθετε να γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλο, παρέχοντας ταυτόχρονα μια αίσθηση ασφάλειας στο μωρό.

2. Αυξήστε την εγκεφαλική δραστηριότητα

Μια μαμά που στερείται τον ύπνο της μπορεί να αρχίσει να ξεχνά από την κούραση. Δαπανώντας κάποιο χρόνο κάνοντας γιόγκα και διαλογισμό βοηθάτε στην αύξηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας, αναφέρει το baby.gr.

3. Αυξήστε τη δύναμη και τα επίπεδα ενέργειας

Ένα από τα πιο προφανή οφέλη της γιόγκα είναι η σωματική άσκηση. Έχοντας το μωρό αγκαλιά όλη την ημέρα μπορεί να βλάψει την πλάτη σας. Η άσκηση σας ενδυναμώνει βελτιώνοντας τη στάση του σώματος σας και στην αύξηση των ενεργειακών σας επιπέδων.

4. Βελτιώστε τον ύπνο

Οι τεχνικές αναπνοής και η διαλογιστική κατάσταση που ασκείται στα μαθήματα γιόγκα μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα. Η έρευνα έχει δείξει μάλιστα ότι βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Αλλά μάντεψε τι! Όχι μόνο βοηθά τη μαμά να πάρει έναν απαραίτητο υπνάκο, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά και τα μωρά να κοιμούνται καλύτερα. Win-win κατάσταση!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ