Νεογέννητο μωρό επέζησε αν & ήταν θαμμένο 7 ώρες: 15χρονη η μητέρα του (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρότι πέρασε επτά ώρες θαμμένο, «το βρέφος είναι καλά στην υγεία του», όπως τόνισε ο εισαγγελέας.

Ένα νεογέννητο μωρό από μια φυλή ινδιάνων της Βραζιλίας κατάφερε να επιζήσει, αν και παρέμεινε θαμμένο επί επτά ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές αφού το διέσωσαν.

Μία νοσοκόμα ενημέρωσε την Αστυνομία όταν είδε να θάβουν το νεογέννητο κοριτσάκι λίγο μετά τη γέννησή του στο εθνικό πάρκο Σινγκού, όπου ζουν πολλές φυλές αυτοχθόνων στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τους αστυνομικούς να σκάβουν στην άμμο για να σώσουν το νεογέννητο, ο ομφάλιος λώρος του οποίου δεν είχε ακόμη κοπεί ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από το AFP.

 

 

Η προγιαγιά του βρέφους, μέλος της φυλής Καμαγιούρα, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πάουλο Ρομπέρτο ντο Πράντο. «Έχουμε ξεκινήσει έρευνα για να δούμε αν πρόκειται για παιδοκτονία ή αν πίστευε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό», διευκρίνισε.

Παρότι πέρασε επτά ώρες θαμμένο, «το βρέφος είναι καλά στην υγεία του», τόνισε ο εισαγγελέας. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στην Κουιάμπα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών.

Η Aστυνομία έχει ανακρίνει και άλλα μέλη της οικογένειας με τη βοήθεια ενός ανθρωπολόγου, ενός ψυχολόγου και εκπροσώπων της Funai, της κρατικής υπηρεσίας αρμόδιας για τις φυλές των αυτοχθόνων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προσπαθούν να κατανοήσουν αν η υπόθεση συνδέεται με έθιμα της φυλής.

Η οικογένεια εξήγησε στην Αστυνομία ότι το νεογέννητο έπεσε κάτω με το κεφάλι αφού η μητέρα του το γέννησε σε μια τουαλέτα, όμως οι Αρχές αμφισβητούν αυτή την εκδοχή.

«Καθώς ο πατέρας του αρνείται να το αναγνωρίσει και η μητέρα του είναι μόλις 15 ετών, υποψιαζόμαστε ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο», επεσήμανε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ