Σπύρος Σούλης: Φθηνό και κομψό - Οικονομικές ιδέες για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού.

Είναι ο χώρος που διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε τα βράδια, βλέπουμε τηλεόραση, ακούμε μουσική και κάνουμε αμέτρητες δραστηριότητες καθημερινά.

Κάποιες φορές, όμως, βαριόμαστε να βλέπουμε τα ίδια κάθε μέρα και χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό. Ωστόσο, οι περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και ο λίγος χρόνος που απομένει στην καθημερινότητα, κάνουν δύσκολο το εγχείρημα της αλλαγής. Σε αυτή την περίπτωση οι μικρές και φθηνές αλλαγές είναι μια πολύ πρακτική λύση. Διαβάστε παρακάτω 7 τρόπους για να αλλάξετε το σαλόνι σας εύκολα και με ελάχιστα χρήματα.


«Ανακυκλώστε» τα αντικείμενα

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσετε καινούργια πράγματα για να κάνετε αλλαγές. Μπορείτε να «ανακυκλώσετε» τα ήδη υπάρχοντα, δηλαδή να μεταφέρετε πράγματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Για παράδειγμα, το διακοσμητικό αντικείμενο που έχετε πάνω στο καλοριφέρ του υπνοδωματίου, μπορεί να έχει τελείως διαφορετική αίσθηση αν το βάλετε στο καθιστικό σας.

Βάλτε φυτά

Ο καλύτερος και ο γρηγορότερος τρόπος για να «ζωντανέψετε» το καθιστικό σας. Είναι οικονομικά και έχετε άπειρες επιλογές. Ακούγεται απλό, αλλά τα φυτά μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν ένα χώρο δίνοντας χρώμα και νέο αέρα.

Βάλτε βιβλία σε κοινή θέα

Τα βιβλία είναι από μόνα τους ένα πανέμορφο διακοσμητικό αντικείμενο. Μια στοίβα βιβλία σε ένα πρωτότυπο σημείο του καθιστικού σας θα δώσουν χρώμα και θα γεμίσουν τον χώρο χωρίς περιττά έξοδα, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Αλλάξτε τη διάταξη των επίπλων

Μεταμορφώστε κυριολεκτικά τον χώρο σας, αλλάζοντας απλώς τη διάταξη των επίπλων. Αλλάξτε το σημείο του καναπέ σας, βάλτε αλλού το γραφείο σας, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη. Σύντομα θα έχετε ένα ολοκαίνουργιο καθιστικό με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Φτιάξτε κάτι μόνοι σας

Τα DIY που μπορείτε να φτιάξετε είναι ανεξάντλητα, είναι οικονομικά και συχνά αποτελούν εξαιρετικές διακοσμητικές λύσεις. 
Ζωγραφίστε Δεν χρειάζεται να είστε ο Πικάσο, αρκεί να έχετε έμπνευση και φαντασία. Φτιάξτε το δικό σας έργο τέχνης και βάλτε το στον τοίχο του καθιστικού σας. Θα νιώσετε δημιουργικοί, θα αλλάξει η διάθεσή σας και το καθιστικό σας θα έχει νέο αέρα. Αν διστάζετε να δοκιμάσετε τις ζωγραφικές σας ικανότητες, υπάρχει πάντα η λύση του κολλάζ.

Βρείτε την ομορφιά στα καθημερινά αντικείμενα

Εντοπίστε καθημερινά αντικείμενα που όμως έχουν ένα ιδιαίτερο οπτικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, ένα παλιό κιμονό, οι γόβες ή τα καπέλα σας έχουν οπτικό ενδιαφέρον. Βάλτε τα στο καθιστικό σας και χρησιμοποιήστε τα ως διακοσμητικά. Όταν το κάνετε, τα αντικείμενα αυτά θα πάρουν με ένα τρόπο μεγαλύτερη αξία και η διάθεσή σας σίγουρα θα ανέβει!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ