Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ανοικτό ως τις 8, η τουαλέτα ως τις 3; Όταν η καθαρίστρια έχει ρεπό;

Τα παράπονα είναι έντονα από τους τουρίστες.

Πρόκειται για το μουσείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη χώρα, μετά το μουσείο της Ακρόπολης.

Ο λόγος για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο οποίο, ωστόσο, συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα!

Οι τουαλέτες του Μουσείου κλείνουν στις 3 το μεσημέρι αν και το Μουσείο λειτουργεί μέχρι τις 8 το βράδυ και δεν ανοίγουν καθόλου όταν η μοναδική καθαρίστρια έχει το ρεπό της.

Οι τουρίστες βλέπουν τις πόρτες κλειστές και μια ανακοίνωση που γράφει “οι τουαλέτες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού καθαριότητας”.

Το προσωπικό του Μουσείου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από πάρα πολλούς ξένους επισκέπτες, οι οποίοι επισκέπτονται ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μουσείο, από τα σπουδαιότερα του κόσμου, το οποίο δεν έχει τουαλέτα.

“Ο κόσμος διαμαρτύρεται και έχει δίκιο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε αφού δεν υπάρχει επιπλέον προσωπικό παρά μόνο μια καθαρίστρια που πρέπει και εκείνη να πάρει το ρεπό της” είπε η διευθύντρια του Μουσείου κα Μανδαλάκη, όπως αναφέρει το patris.gr.

Η ίδια σημείωσε ότι επιπλέον προσωπικό καθαριότητας προβλέπεται να πάει στο μουσείο την 1η Ιουλίου. Τις εικόνες αυτές της ντροπής τις αντικρίζουν οι Ελληνες και ξένοι επισκέπτες από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Κλειστά παραμένουν ακόμη και το πωλητήριο του Μουσείου από τα τέλη Φεβρουαρίου, γιατί το ΤΑΠ δεν φρόντισε προφανώς να γίνουν έγκαιρα προσλήψεις προσωπικού, ενώ στο Μουσείο εδώ και μήνες δεν λειτουργεί το κυλικείο, αφού ο διαγωνισμός για την εκμίσθωσή του κηρύχθηκε άγονος.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε για το θέμα ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Δυστυχώς σήμερα, παρά το γεγονός ότι η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι νερό, αφού από τότε που έληξε η σύμβαση του ιδιώτη (από πέρυσι το Φθινόπωρο) που λειτουργούσε το κυλικείο του μουσείου, δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές διαδικασίες, με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος να μην λειτουργήσει φέτος κυλικείο εντός του μουσείου.

Επιπλέον δεν λειτουργεί το πωλητήριο αντιγράφων και σουβενίρ και, αν και το Μουσείο, λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00, οι τουαλέτες είναι ανοιχτές μόνο τις ώρες που βρίσκεται σ’ αυτό η μοναδική καθαρίστρια, της οποίας η σύμβαση εργασίας σύντομα  λήγει.

Επειδή καμία απάντηση δεν έχω λάβει στην σχετική ερώτηση μου, που σας έχω καταθέσει από τον Μάρτιο

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το κυλικείο και το πωλητήριο αντιγράφων και σουβενίρ εντός του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου;

Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να επιλυθούν άμεσα οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας;»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ