Σε πανικό τα Σκόπια: Βγήκε οργισμένος ο Πρόεδρος Ιβάνοφ από τη συνάντηση με Ζάεφ - Ντιμιτρόφ - Δεν του αρέσει η συμφωνία

Κίνδυνος πολιτικού εμφυλίου στην ΠΓΔΜ.

Η συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο ονοματολογικό και στο «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» πρόκαλεσε πολιτική αναταραχή στη γειτονική χώρα, καθώς ο Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβανόφ αρνήθηκε, σήμερα (13/06), να ενημερωθεί σχετικά από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

«Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο Νικολά Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας, όμως ο πρόεδρος Ιβάνοφ τους διέκοψε και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αρνούμενος να μιλήσει για τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για την ΠΓΔΜ» αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της γειτονικής χώρας MIA.

Η συνάντηση, σύμφωνα με το Makfax, διήρκεσε μόλις έξι λεπτά. Ο Ζόραν Ζάεφ κι ο Νίκολα Ντιμιτρόφ προσήλθαν στην προεδρική κατοικία στις 10:03 (11:03 ώρα Ελλάδας) κι αποχώρησαν στις 10:09 (11:09 ώρα Ελλάδας).

Ο Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ επιτέθηκε, χθες (12/06) στην κυβέρνηση Ζάεφ λέγοντας για εκείνον ότι «διαπραγματεύεται ανεύθυνα και πρόχειρα με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν επιδεικνύει την σοβαρότητα που απαιτείται σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα».  Τόνισε, επίσης, πως «δεν είναι δυνατόν το ονοματολογικό να λυθεί μέσω τηλεφώνου και προσωπικής συμφωνίας των δύο πρωθυπουργών».

Η σκοπιανή κυβέρνηση, από την πλευρά της, απάντησε: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον της ΠΓΔΜ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ