Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Απίθανο μούσλι με βρόμη, κόκκινα μούρα και μέλι

Ένα φοβερό γλυκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Συστατικά
70 γρ. βρόμη
2 κ.σ. λιναρόσπορος, σε σκόνη
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. βραστό νερό
2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
140 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα
180 γρ. γιαούρτι
φέτες μπανάνας για διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρόμη, τον λιναρόσπορο και το μέλι.
Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε στο μπολ τις μπανάνες, τα 100 γρ. από τα σμέρουρα και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνουν πουρές και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κρυώσει το μείγμα μας.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το ψυγείο
Θα σερβίρουμε το μούσλι σε μπολάκια ή βαζάκια σε στρώσεις.
Βάζουμε 2 κ.σ. μούσλι (1η στρώση), 30 γρ. γιαούρτι (2η στρώση), καλύπτουμε με άλλες 2 κ.σ. μούσλι (3η στρώση) και τέλος με 30 γρ. γιαούρτι (4η στρώση).
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα μπολάκια ή βαζάκι.
Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μούρα και τις φέτες μπανάνας.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.