Αθήνα με δρόμους «κλειστούς» σήμερα- Στάσεις εργασίας σε μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία- Απεργούν τα ταξί

Δύσκολη μέρα σήμερα για τους κατοίκους της πρωτεύουσας...

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται σήμερα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας.

Η απεργία των ταξί συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, ενώ στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ.

Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη το μετρό "τραβά χειρόφρενο", ενώ τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 17:00. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ «Στις 14 Ιουνίου ψηφίζεται ένα νέο πακέτο µέτρων, το λεγόµενο µεσοπρόθεσµο, µε ισχύ µέχρι το 2022 αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί τον ενδιάµεσο κρίκο για την εσαεί συνέχιση των µνηµονίων. Τα νέα µέτρα, µε άλλα λόγια το τέταρτο µνηµόνιο, είναι ακόµη χειρότερα για το λαό, προβλέπουν ωστόσο φοροαπαλλαγές για το µεγάλο κεφάλαιο και ταυτόχρονα την διατήρηση της εργασιακής ζούγκλας που δημιούργησαν τα προηγούµενα µνηµόνια».

Η στάση εργασίας περιλαμβάνει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και τον δρομολογίων του αεροδρομίου και πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό.

Τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται μεταξύ 12:00 - 16:00. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 17:00. 

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε, χθες Τετάρτη, το ΣΑΤΑ, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, για δεύτερο 24ωρο.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται ότι «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ