Άρειος Πάγος: Διερεύνηση αδικήματος εσχάτης προδοσίας για τον Μπαρμπαρούση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής συνελήφθη.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για αυτό δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

«Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο... Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες...» είπε από το βήμα της Βουλής ο Μπαρμπαρούσης, με τον επικεφαλής του κόμματος της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, να τον θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις του είναι εκτός της γραμμής του κόμματος.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Βήματος", ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνελήφθη πριν από λίγο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ