Κ. Μπαρμπαρούσης: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη- "Η Μακεδονία είναι ελληνική" φώναξε βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξερχόμενος από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την Ευελπίδων, ο βουλευτής, ο οποίος διεγράφη από την Χρυσή Αυγή φώναξε «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης συνελήφθη τελικά σήμερα το πρωί σε σπίτι φιλικού του προσώπου στην Πεντέλη, μετά την ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, που είχε ασκηθεί σε βάρος του, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης.

Πριν από λίγο οδηγήθηκε στην Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του, ενώ νωρίτερα κρατείτο στην ΓΑΔΑ.

Εξερχόμενος από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την Ευελπίδων, ο βουλευτής, ο οποίος διεγράφη από την Χρυσή Αυγή φώναξε «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ μέχρι την απολογία του θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, κ. Κορατζόπουλο, ο Μπαρμπαρούσης θα αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο κ. Κορατζόπουλος χαρακτήρισε σήμερα «ατυχή επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης» τα όσα ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο πελάτης του, όταν υπερβαίνοντας κάθε όριο απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση για πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος και της κυβέρνησης – καλώντας συγκεκριμένα τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, όπως αναφέρει η efsyn.gr.

«Αυτή η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορο να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορίας είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεσή του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ των ευθυνών τους», δήλωσε ο δικηγόρος του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ