Σημαντικές επαφές Ουκρανών αξιωματούχων με Μητσοτάκη, Γεννηματά, Πιτσιόρλα, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μπούμπουρα (ΦΩΤΟ)

Συναντήσεις έγιναν με Έλληνες Ευρωβουλευτές, ειδική σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, καθώς και συνάντηση με την Αναπληρωτή Πρέσβειρα των ΗΠΑ, κα. Κέιτ Μπερνς.

Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μπούμπουρα, κλιμάκιο Ουκρανών αξιωματούχων επισκέφτηκε την Αθήνα. Σκοπός της επίσκεψης, ήταν η γνωριμία και η ενημέρωση Ελλήνων πολιτικών για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ουκρανία, στον δρόμο της για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Σημαντικό είναι ότι στην ουκρανική αντιπροσωπεία, συμμετείχε η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων της Ουκρανίας, κα. Γίουλια Κοβαλίβ, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Γιούρι Γκούσεφ, και η κα. Βλαντισλάβα Ρυτούσκα, Αντιπρόεδρος της Επενδυτικής Εταιρείας Sigma Bleyzer, και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουκρανίας.

Η αντιπροσωπεία, συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, θέματα συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων και το θέμα της ενδυνάμωσης των ελληνοουκρανικών επιχειρηματικών σχέσεων. 

 Γιούρι Γκούσεφ

Πρόσφατα, η ελληνική εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ, εξαγόρασε την ουκρανική εταιρεία Ergopack

Παντελής Μπούμπουρας - Φώφη Γεννηματά

 

Η Ουκρανία, είναι στην φάση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, όπως και η Ελλάδα. Θεωρείται η χώρα κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, τομέας που αναπτύσσεται ταχύτατα, όπως και η Αγροτική Ανάπτυξη.

Ως χώρα σημαντική για την Ευρωατλαντική Συμμαχία, παρουσιάζει κινητικότητα στην προσέλκυση επενδύσεων, με διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις από την Διεθνή Κοινότητα. 

Στις συναντήσεις που είχαν, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κα. Φώφη Γεννηματά, συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και η αμοιβαία στήριξη στα Διεθνή ζητήματα. Συζητήθηκε επίσης η αυτονόμηση της Ουκρανικής Εκκλησίας με την στήριξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

 

Συναντήσεις έγιναν με Έλληνες Ευρωβουλευτές, ειδική σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, καθώς και συνάντηση με την Αναπληρωτή Πρέσβειρα των ΗΠΑ, κα. Κέιτ Μπερνς.

Η ουκρανική αντιπροσωπεία σε συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο Divani Caravel

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα, κ. Παντελής Μπούμπουρας, ως οικοδεσπότης της Ουκρανικής Αντιπροσωπείας, δήλωσε σταθερός υποστηρικτής της Ελληνοουκρανικής φιλίας.

«Οι δεσμοί των δυο χωρών μας, είναι ιστορικοί και διαχρονικοί. Ως Έλληνας της διασποράς, μέσω του Ιδρύματος της οικογένειάς μου, θα στηρίζω πάντα δράσεις που θα συμβάλλουν στην αμοιβαία προκοπή των δυο πατρίδων μου, της Ελλάδος και της Ουκρανίας. Θα προχωρήσουμε με διοργανώσεις συναντήσεων επιχειρηματιών και πολιτικών», τόνισε ο κ. Μπούμπουρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ