Βρετανία: Ξέμειναν από χαλούμι και δεν το αντέχουν - Το περιζήτητο κυπριακό τυρί σε μεγάλη έλλειψη

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν πολύ γρήγορα.

Το χαλούμι είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στους Βρετανούς λόγω της αλμυρής γεύσης του και τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έλλειψη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα σούπερ μάρκετ ξεμένουν από το κυπριακό τυρί, το οποίο -σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.- πρέπει να παράγεται από 20% αιγοπρόβειου γάλακτος.

Οι Κύπριοι αγρότες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση από τη βρετανική αγορά, που είναι η μεγαλύτερη εκτός Κύπρου όσον αφορά στο χαλούμι.

Ομάδα από το Ινστιτούτο Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, στο οποίο κλωνοποιήθηκε το πρόβατο «Ντόλι», βοηθά τους Κύπριους κτηνοτρόφους ώστε να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος.

Ο Ρικάρντο Πονγκ-Ουόνγκ του Ινστιτούτου τόνισε στην «Daily Mail»: «Η ομάδα στην Κύπρο κάνει φανταστική δουλειά κι ήδη υπάρχουν αποτελέσματα».