Υπέροχες Τορτίγιες με κοτόπουλο από τον Άκη- Ελαφρές, νόστιμες , καλοκαιρινές (βιντεο)

Άρωμα Μεξικού στην κουζίνα σας

ΥΛΙΚΑ

Για το ρύζι

150 γρ. ρύζι μπασμάτι

300 γρ. νερό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. θυμάρι

½ λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

Για τη γέμιση

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

αλάτι

πιπέρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1 πρέζα ζάχαρη

1 κ.γ. κύμινο

1 πιπεριά Φλωρίνης

200 γρ. ντοματίνια

100 γρ. καλαμπόκι

400 γρ. φασόλια σε κονσέρβα

1 κ.γ. μπούκοβο

1/3 ματσάκι μαϊντανό

400 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

5-6 τορτίγιεςΕυχαριστούμε θερμά το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρύζι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα ταψί 25x35 εκ. το ρύζι, το νερό, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το λεμόνι σε φέτες και τα φύλλα δάφνης.

Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Το σπάμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.

Για τη γέμιση

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε στα κομμάτια κοτόπουλο 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα κομμάτια, τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα φασόλια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 200 γρ. τσένταρ και ανακατεύουμε.

Σφήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και δέσουν τα υλικά.

Για τη σύνθεση

Στρώνουμε αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα και βάζουμε μία τορτίγια. Βάζουμε 3 κ.σ. ρύζι, 3-4 κ.σ. γέμιση και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. τσένταρ. Τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο με τη λαδόκολλα και τυλίγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.

Κόβουμε στη μέση με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ