Από σήμερα ο Σεμπάστιαν Κουρτς ο ωραίος Αυστριακός 31 ετών προεδρεύει όλης της Ευρώπης : Το παιδί θαύμα με τα μεγάλα αυτιά ακροδεξιούλης ενίοτε , δεν καπνίζει & από τα 18 βγαίνει με την Σούζαν

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι γνωστός στους Έλληνες για τη δριμεία κριτική που έχει ασκήσει στη χώρα, τον λαϊκισμό του ενίοτε τις ακροδεξιές θέσεις του και το μοτίβο : «Αυστρία η ωραιότερη χώρα του κόσμου θα ξαναγίνει η κορυφαία στον πλανήτη»

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1986 στην Αυστρία, άρα είναι ένας μεθοδικός έξυπνος Παρθένος

Ο Κουρτς γεννήθηκε στη Βιέννη, μοναδικό παιδί των Ρωμαιοκαθολικών Γιόσεφ και Ελίζαμπεθ Κουρτς. Ο πατέρας του είναι μηχανικός και η μητέρα του είναι εκπαιδευτικός. Η μητρική του γιαγιά Μαγκνταλένα Μύλερ, γεννημένη στο Τέμεριν το 1928, είναι μια Σουηδέζα του Δούναβη, που ομιλεί μόνο ουγγρικά και έφυγε από τη Βοϊβοντίνα της πρώην Γιουγκοσλαβίας προς την Αυστρία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Προσπάθησε να τελειώσει τη Νομική αλλά δεν τα κατάφερε γιατί από το 2004 εντάχθηκε στη νεολαία του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας. Το 2009 εξελέγη επικεφαλής της νεολαίας του ÖVP, ενώ το 2010 και το 2011 αναδείχθηκε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βιέννης.

Ως «παιδί» του κομματικού σωλήνα, η πολιτική του καριέρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον εσωκομματικό μηχανισμό του ÖVP. Ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των συντηρητικών, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπό του το μέλλον του κόμματος και προσβλέπουν σε ιδεολογική ηγεμονία της κεντροδεξιάς στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Το 2011 διορίστηκε κρατικός γραμματέα για την κοινωνική ενσωμάτωση, στο Αυστριακό Υπουργείο Εσωτερικών.Τ ο 2013 ήταν η χρονιά που πήρε το βάπτισμα του πυρός στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τότε, το όνομά του έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς στα 28 του μόλις χρόνια έγινε ο νεότερος Υπουργός Εξωτερικών στον κόσμο. Ένα επίτευγμα εντυπωσιακό, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως ο Αυστριακός πολιτικός δεν διαθέτει ούτε αξιοσημείωτη διπλωματική εμπειρία, ούτε ιδιαίτερη ακαδημαϊκή κατάρτιση.

Όταν παραιτήθηκε ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος και αντικαγκελάριος της κυβέρνησης Ράινχολντ Μιτερλένερ από όλα τα αξιώματά του, ο Κουρτς έθεσε υποψηφιότητα και τον διαδέχθηκε!

Το πρώτο πράγμα που έκανε αμέσως μόλις ανέλαβε τα ηνία του ÖVP, ήταν να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό με το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Αυστρίας (SPÖ) προκαλώντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Εκτότε είναι ο νεότερος καγκελάριος την ιστορία της Αυστρίας αλλά και ένας από τους πιο νέους ηγέτες παγκοσμίως

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι γνωστός στους Έλληνες για τη δριμεία κριτική που έχει ασκήσει στη χώρα, τον λαϊκισμό του ενίοτε τις ακροδεξιές θέσεις του και το μοτίβο : «Αυστρία η ωραιότερη χώρα του κόσμου θα ξαναγίνει η κορυφαία στον πλανήτη»

Δεν είναι τυχαίο, πως στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των τελευταίων εβδομάδων, πριν τις εκλογές που τον ανέδειξαν τελικά καγκελαρίου, ο ίδιος βρισκόταν σε αντιπαράθεση με τον αντίπαλό του τον αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, για το εάν αντέγραψε ή όχι τις σκληρές θέσεις του Στράχε για το προσφυγικό, ή εάν ήταν ο Σεμπάστιαν Κουρτς ή ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ ΄Ορμπαν, εκείνος στον οποίο οφείλεται το κλείσιμο της αποκαλούμενης "Διαδρομής των Βαλκανίων" για τους πρόσφυγες.

Όπως βέβαια δεν ήταν τυχαίο, το ότι ήταν ακριβώς ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο οποίος ως πρώτος ηγέτης ξένης χώρας έσπευσε να συγχαρεί ένθερμα τον Σεμπάστιαν Κουρτς αμέσως μετά την εκλογή του σε αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος τον περασμένο Μάιο

Ο 31χρονος στήριξε κατά κύριο λόγο την προεκλογική του εκστρατεία στο κλείσιμο των συνόρων και στην αφαίρεση των εργασιακών επιδομάτων από τους νεοπροσληφθέντες ξένους στην Αυστρία.

«Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να περιμένω μέχρι να αντιληφθεί επιτέλους η Ελλάδα πως απαιτείται μια λύση στην προσφυγική κρίση» έχει δηλώσει ενώ ανησυχία προκαλεί η πολιτική που θα ακολουθήσει στο θέμα της υποδοχής προσφύγων.

Ο Κουρτς έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση προειδοποιώντας το 2015 ότι «συμπεριφέρεται άκρως λαϊκιστικά και έχει οδηγήσει τη χώρα της σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση - στο χείλος ενός γκρεμού», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ένα Grexit θα ήταν αντιμετωπίσιμο για την ευρωζώνη, αλλά δεν θα ήταν αντιμετωπίσιμο για την Ελλάδα».

Έλεγε ότι «η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ήδη και πριν από αυτή τη δήλωση απαράδεκτη. Θέλουν χρήματα και υβρίζουν την ΕΕ. Αυτό είναι ήδη θρασύ»

Ο χαρισματικός νεαρός δεν καπνίζει και έχει μια σταθερή προσωπική ζωή εδώ και 13 χρόνια . Συζεί με την ίδια κοπέλα που γνώρισε στα 18 του την Σούζαν Θίε η οποία εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ