Από τις 11 το πρωί εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος- «Κρυστάλλινη απόφαση. Μας αγκάλιασε, μας φιλούσε όταν το έμαθε»

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επικαλέστηκαν βεβαίωση του ΚΕΠΑ που έκανε λόγο για 90% αναπηρία λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Εκτός φυλακών θα βρεθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς χθες το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτησή του για αποφυλάκιση.

Ο κατηγορούμενος θα μείνει εκτός φυλακών μέχρι τη συζήτηση επί της αίτησης αναίρεσης ενώπιον του Αρείου Πάγου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου επικαλέστηκαν βεβαίωση του ΚΕΠΑ που έκανε λόγο για 90% αναπηρία λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού, μάλιστα, μετά την απόφαση, μίλησαν για "πρωτοφανή γενναιότητα" του Εφετείου και για "κρυστάλινη απόφαση που δεν χωράει αμφισβήτηση".

«Μας αγκάλιασε, μας φίλησε. Δεν το πίστευα. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της με μια κρυστάλινη απόφαση που δεν χωράει αμφισβήτηση. Το πρωί της Τρίτης μάλλον θα βγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Νικολάου.

«Σήμερα είχαμε έκδοση απόφασης από το 5μελές Εφετείο Αναβολών, για να αποφυλακιστεί ο κ. Τσοχατζόπουλος, εν όψει των τεράστιων προβλημάτων υγείας. Αναφέρομαι στην τοποθέτηση απινιδωτή βηματοδότη, μετά τη γνωστή εγχείριση τριπλού μπαι-πας, η οποία ήδη σήμερα του έχει επιφέρει καρδιακή ανεπάρκεια και είναι κοντά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις όπως έμφραγμα κ.τ.λ. Ομολογώ ότι εξεπλάγην ευχάριστα, διότι το 5μελές Εφετείο σε μια πραγματικά πρωτοφανή γενναιότητα έδειξε ότι και το σθένος έχει και κατάλαβε πάνω από όλα τη σοβαρότητα της κατάστασης του κ. Τσοχατζόπουλου και ψήφους 5 έναντι 0, του έδωσε τη δυνατότητα να βγει από τη φυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που έχει, σε ένα συγκροτημένο χώρο σοβαρών νοσοκομείων, όπου εκεί θα είναι αλλιώς η αντιμετώπιση και όχι με τα πενιχρά μέσα τα οποία διαθέτει ο Άγιος Παύλος» τόνισε, με την σειρά του, ο Ιωάννης Πογορόπουλος, ενώ συμπλήρωσε πως ο πρώην υπουργός θα μπορεί «να ελπίζει και αυτός αλλά και εμείς να έχει καμιά καλύτερη τύχη στις επόμενες μέρες και να συνέλθει και να προχωρήσει κοντά στην οικογένειά του».
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ