Εκεί που το πράσινο των δέντρων συναντά το μπλε της θάλασσας γεννήθηκε η ειδυλλιακή γη της Σκοπέλου

Η Σκόπελος έχει ανακηρυχθεί επίσημα ως πράσινο και γαλάζιο νησί από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής. 

Σκόπελος νησί μαγικό, τόπος ειδυλλιακός, ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της Ελλάδας.

Συνδυάζει απίστευτα το πράσινο των πυκνών δασών με το βαθύ μπλε της θάλασσας και το αποτέλεσμα είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Η Σκόπελος έχει ανακηρυχθεί επίσημα ως πράσινο και γαλάζιο νησί από τον διεθνή οργανισμό Βιοπολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της έκτασης του νησιού (άνω του 67 %) καλύπτεται από παρθένο πευκοδάσος. Αυτό σε συνδυασμό με το απέραντο μπλε της θάλασσας κάνουν το τόπο της Σκοπέλου μία όαση για τον επισκέπτη.

Αυτή η «παντοκρατορία» του πράσινου αναδεικνύεται υπέροχα στο λευκό των οικισμών, ιδιαιτέρως των παραδοσιακών, όπως στη Χώρα και στο Παλιό Κλήμα, καθώς και το εντυπωσιακό πλήθος των μοναστηριών και των εξωκλησιών. Το στοιχείο της θάλασσας και του πεύκου ενισχύουν ακόμη περισσότερο οι επίσης λευκές, αλλα και πολύχρωμα βοτσαλωτές παραλίες και αμμουδιές και τα σκουρόχρωμα βράχια.

Ένας τόπος μαγικός που αξίζει να επισκεφθείτε για ονειρεμένες διακοπές, με βόλτες στα γραφικά σοκάκια του νησιού και ψώνια από τα όμορφα μαγαζιά παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα, διακοσμητικά αντικείμενα κ.α.

Στην Σκόπελο έχετε αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, από τα πολλά καφέ και τα εστιατόρια μέχρι τα μπαρ που απογειώνουν τη νυχτερινή ζωή στο νησί.

Απολαύστε τα μοναδικά, εναέρια πλάνα πάνω από την χώρα της Σκοπέλου, τον Στάφυλο, την Μηλιά, τον Πάνορμο και το Νέο Κλήμα στο βίντεο:

To άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο madeingreece.news στις 3 Ιουλίου 2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ