Έρευνα: Δεν χαίρονται το σεξ οι Βρετανίδες- Οι νεαρές γυναίκες λιγότερο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή

Περισσότερες από μία στις τέσσερις Βρετανίδες όλες των ηλικιών δεν είναι καθόλου ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως η σεξουαλική ζωή των Βρετανίδων δεν είναι καθόλου ικανοποιητική!

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 7.300 γυναίκες από τον Κυβερνητικό Οργανισμό PHE (Public Health England) έδειξε πως οι Βρετανίδες ηλικίας μεταξύ 25 και 34 ετών είναι οι λιγότερο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή.

Μάλιστα, το 49% παραπονέθηκε για έλλειψη σεξουαλικής απόλαυσης!

Αντίθετα, πιο ευχαριστημένες ήταν οι γυναίκες μεταξύ 55 και 64 ετών, όπως αναφέρει ο Independent.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες υγείας, οι γυναίκες που δεν ήταν ευτυχισμένες στη σχέση τους, είχαν διαγνωστεί με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ είχαν δυσκολίες στην επικοινωνία με τους ερωτικούς τους συντρόφους.

Όσον αφορά τις νεαρές γυναίκες, χαρακτηριστικό είναι πως η καλή σεξουαλική ζωή συνδέεται με μικρότερη κατανάλωση αλκοόλ, βελτίωση της ψυχικής υγείας και πιο θετική στάση απέναντι στην εκπαίδευση.

Ακόμη, η έρευνα έδειξε πως σχεδόν το 1/3 των γυναικών που συμμετείχαν είχαν αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με το σεξ, όπως δυσκολίες στην έμμηνο ρύση και σοβαρά συμπτώματα στην εμμηνόπαυση.

«Η σημασία του να έχει κανείς μια υγιή και ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς συμβάλλει στη γενικότερη ευημερεία του ατόμου» τόνισε η Dr Jane Dickson, αντιπρόεδρος της Σχολής Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας. 

«Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει το στίγμα και η αμηχανία όταν η συζήτηση έρχεται στην σεξουαλική λειτουργία. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας» συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ