Ταϊλάνδη: Νεκρός ο ήρωας διασώστης- Άρχισαν οι βροχές- Αμφίβολη η διάσωση των 12 παιδιών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ηρωικός διασώστης έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα από έλλειψη οξυγόνου

Άσχημες εξελίξεις έχει η περιπέτεια των 12 αγοριών και του προπονητή τους που παγιδεύτηκαν στις 23 Ιουνίου σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ένας από τους ηρωικούς διασώστες της ομάδας, ο εθελοντής Saman Kunan έχασε την ζωή του από έλλειψη οξυγόνου, κατά τη διάρκεια ολονύχτιας αποστολής.

(O Saman Kunan)

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Έχασε τις αισθήσεις του, μετά την τοποθέτηση φιαλών οξυγόνου, κατά μήκος μίας πιθανής οδού διαφυγής για τα παιδιά και τον προπονητή τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Mirror.

O διοικητής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, Arpakorn Yookongkaew, ο οποίος επιβεβαίωσε και τον θάνατο του διασώστη, δήλωσε πως «Το προσωπικό εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο» και πως «οι συνθήκες στο σπήλαιο είναι πολύ δύσκολες».

(Photo: Reuters)

Παράλληλα, δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για την ομάδα που παραμένει εγκλωβισμένη στο σπήλαιο Tham Luang της βόρειας επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, παρά τις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Οι διασώστες εξετάζουν εναλλακτικούς τρόπους ώστε να απομακρύνουν τα αγόρια από το σπήλαιο, όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς οι βροχές ξεκίνησαν και πάλι στην Ταϊλάνδη.

Μάλιστα, ένας από τους εθελοντές, ο Rafael Aroush, εξέφρασε τους φόβους του, μιλώντας στο Reuters. «Ένας διασώστης έχασε τη ζωή του... Πως θα τα καταφέρει ένα 12χρονο αγόρι που θα επιχειρήσει να περάσει από τις στενές διόδους... Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά... Δεν θέλω να το πω, αλλά θα μπορούσε να είναι μεγάλη καταστροφή».

(Photo: Reuters)

Ο Κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, Narongsak Osottanakorn, αναφέρθηκε χθες στη δίοδο διαφυγής που ετοιμάζουν οι διασώστες, ωστόσο, διευκρίνισε πως η απομάκρυνση της ομάδας θα πρέπει να γίνει σταδιακά. «Δεν γίνεται να φύγουν και οι 13 μαζί» τόνισε. 

(Photo: Xinhua / Barcroft Media)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ