Story of the Day : 19χρονη Ισπανίδα εγκατέλειψε το σπίτι της βρέθηκε όμηρος από αίρεση στη ζούγκλα του Περού με ένα μωρό αγκαλιά (φωτο-βιντεο)

 Η 19χρονη Ισπανίδα δεν θύμιζε με τίποτα την ωραία και χαμογελαστή έφηβη που γνώριζαν οι δικοί της

Μια δεκαεννιάχρονη Ισπανίδα, η Πατρίσια Αγκιλαρ, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της πριν ενάμιση χρόνο και όλοι τη θεωρούσαν νεκρή, βρέθηκε στη ζούγκλα του Περού όπου κρατείτο όμηρος από μια αίρεση.

Όταν οι Περουβιανοί αστυνομικοί την βρήκαν σε μια καλύβα στην περουβιανή ζούγκλα, δυσκολεύτηκαν να την αναγνωρίσουν με βάση τις φωτογραφίες που είχαν στη διάθεση τους. Η 19χρονη Ισπανίδα δεν θύμιζε με τίποτα την ωραία και χαμογελαστή έφηβη που γνώριζαν οι δικοί της. Εγκλωβισμένη στα χέρια μιας θρησκευτικής αίρεσης, η Πατρίσια ήταν πολύ αδύνατη, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, και κρατούσε ένα νεογέννητο στην αγκαλιά της.

Οι αστυνομικοί, μετά από την κατάθεσή της, συνέλαβαν τον Στιβεν Φελιξ Μανρίκε, γκουρού της αίρεσης που είχε αυτοανακηρυχθεί «αγγελιοφόρος του Θεού» και αποκαλούσε τον εαυτό του «ο πρίγκιπας του Γκουρτζίεφ».

Στην καλύβα, εκτός από την Πατρίσια, βρέθηκαν ακόμη δύο γυναίκες και πέντε παιδιά: το μικρότερο, που γεννήθηκε μόλις πριν από ένα μήνα, ήταν του επικεφαλής της αίρεσης.

Η Πατρίσια έμενε στο Έλτσε και γνώρισε μέσω του Facebook τον «γκουρού» σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή της ζωής της, έχοντας χάσει ένα θείο με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Ο «γκουρού» εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της και παρουσίασε τον εαυτό του ως τον «μεσσία που ήταν επιφορτισμένος με τη σωτηρία του κόσμου» που θα έσωζε τους οπαδούς του κατά την Αποκάλυψη.

Στην πραγματικότητα ο Μανρικε διατηρούσε ένα είδος χαρεμιού, αναγκάζοντας τη «λεία» του να κάνουν σεξ μαζί του και να καταναλώνουν ayahuasca, ενα τοπικό ποτό που προκαλεί παραισθήσεις και κρίσεις άγχους.

Πιστεύοντας τα λόγια του Μανρίκε, η 18χρονη, τότε, Πατρίσια έκλεψε 6.000 δολάρια από την οικογένεια της και στις 7 Ιανουαρίου 2017 πήρε το αεροπλάνο για το Περού. Τον Φεβρουάριο ο πατέρας της Αλμπέρτο Αγκιλάρ κατήγγειλε δημοσίως την εξαφάνιση της και ενημέρωσε τον Τύπο για τον τρόπο με τον οποίο της έγινε πλύση εγκεφάλου. Ο Aλμπέρτο ξεκίνησε μια σελίδα στο Facebook για να βρει την κόρη του και κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα προκειμένου να βρει τα ίχνη της.

«Η οικογένεια Aguilar «κίνησε γη και ουρανό»  για να γλυτώσει  την  Πατρίσια  από τον εφιάλτη της εμπορίας ανθρώπων», δήλωσε η μη κερδοσκοπική ομάδα υποστήριξης SOS Desaparecidos σε ένα tweet, όπως αναφέρει η El Pais. 

«Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Τον Ιούνιο εξασφαλίσαμε τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας εναντίον του Μανρίκε  και πριν από 10 ημέρες εστάλη μια οκταμελής ομάδα για να εντοπίσει και να διασώσει τα θύματα», δήλωσε ο José Capa, επικεφαλής του Περουβιανού Τμήματος κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, στην El Pais .

Σύμφωνα με τον Capa, ο  Μανρίκε βρισκόταν στη Λίμα το 2017, αλλά αργότερα το ραντάρ  έχασε τα ίχνη του. "Κρύβονταν στο Πάνγκοα. «Χρειάστηκε πολύ δουλεία και επισταμένη ερεύνα για τον εντοπισμό του ", είπε.

Το Pangoa απέχει 600 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στο κεντρικό τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Ο δικηγόρος του SOS Desaparecidos είπε ότι ο Μανρίκε δεν άφηνε ποτέ το σπίτι όπου έκρυβε  τα τελετουργικά του. «Θα έστελνε  τις γυναίκες να κανουν τελετουργικές εργασίες», δήλωσε ο Rojas. Μία από αυτές τις γυναίκες είναι αυτήν την περίοδο οκτώ μηνών έγκυος.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ