Πως η Σάλμα Χάγιεκ ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Φρίντα Κάλο που ερμήνευσε στην οθόνη (φωτο)

Η διάσημη Μεξικανή καλλονή "φωτογραφήθηκε" δίπλα στην διάσημη Μεξικανή ζωγράφο

Χθες ήταν η επέτειος της γέννησης της διάσημης και αγαπημένης  Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο.

Η ζωή ήταν σκληρή με την Φρίντα , ωστόσο εκείνη ποτέ δεν πτοήθηκε.  Γεννήθηκε  6 Ιουλίου 1907 και πέθανε στις 13 Ιουλίου 1954. Υπήρξε ίσως η μεγαλύτερη γυναικεία μορφή στην ζωγραφική τον 20ο αιώνα.

Η ζωή της άρχισε να γίνεται ασυνήθιστη από τα έξι της κιόλας χρόνια. Αρρώστησε από πολιομυελίτιδα, ασθένεια που την ταλαιπώρησε πολύ, αφήνοντας την με ένα πόδι πιο κοντό από το άλλο και ημιπαράλυτο

Το 1925, όταν και έκλεινε τα 18, θα της συμβεί ένα ατύχημα που θα σημαδέψει όλη την υπόλοιπη ζωή της. Είχε μόλις ανέβει σε ένα λεωφορείο το οποίο συγκρούστηκε με ένα τραμ. Τα τραύματα της ήταν συντριπτικά. Οι πόνοι ήταν φρικτοί και την συνόδευαν μέχρι το τέλος της ζωής της. 

Η Φρίντα μετέτρεψε τον πόνο και τις δυσκολίες της ζωής της σε δημιουργία και έγινε σύμβολο.  

Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της. 

Το 1929 η Φρίντα Κάλο παντρεύτηκε το Μεξικάνο τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα.  Ο Ντιέγκο Ριβέρα δώρισε το 1957 το "Γαλάζιο Σπίτι" της στο Κογιοακάν (Coyoacán), στην Πόλη του Μεξικού, και λειτουργεί πλέον ως μουσείο.

Την ταραχώδη ζωή της Φρίντα Κάλο, μετέφερε στην μεγάλη οθόνη η ταινία «Φρίντα»

 

 

Happy birthday ? to my beloved Frida. ❤️?????feliz cumpleaños a mi Frida adorada. Thank you Mary for creating this image @salmahayekofficialfanpage #fridakahlo #art

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Salma Hayek Pinault (@salmahayek) στις

 

Την διάσημη ζωγράφο, υποδύθηκε   η  καλλονή Σάλμα Χάγιεκ η οποία μάλιστα, είχε κατηγορήσει τον παραγωγό της ταινίας –διάσημο για τα σεξουαλικά σκάνδαλα που προκάλεσε-  Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, για σεξουαλική παρενόχληση στη διάρκεια των γυρισμάτων.

Χθες λοιπόν, η Σάλμα Χάγιεκ  βρήκε το δικό της τρόπο να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στην αγαπημένη της ζωγράφο. 

Ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μια φωτογραφία στην οποία εικονίζεται η Φρίντα Κάλο σε μια από τις διάσημες αυτοπροσωπογραφίες της και δίπλα της η Χάγιεκ  ως Φρίντα και έγραψε: «Ευτυχισμένα γενέθλια στην αγαπημένη μου Φρίντα». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ