Παγκόσμια χαρά: Βγήκαν σώα τα πρώτα τέσσερα παιδιά από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη - Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους (φωτο-βιντεο)

 Oι παριστάμενοι  ξέσπασαν  σε χειροκροτήματα όταν ο κυβερνήτης της CHiang Rai, Narongsak Osottanakorn είπε πως συναντήθηκε με τα παιδιά, η κατάσταση υγείας των οποίων είναι «τέλεια».

Τέσσερα  παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης--πολύ νωρίτερα μάλιστα από το προβλεπόμενο-- έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται ''περίπου 10 ώρες'' για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες--50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

 

 

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας των παιδιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Ωστόσο, οι γιατροί στο αυτοσχέδιο ιατρείο που έχει στηθεί στο σημείο, αξιολογούν τη σωματική και πνευματική κατάσταση των πρώτων διασωθέντων, ώστε να αποφασίσουν την κατά προτεραιότητα αερομεταφορά τους στο νοσοκομείο Chiang Rai. 

 

 

Οι διασώστες αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα στην επικίνδυνη αυτή αποστολή από φόβο για τυχόν άνοδο της στάθμης των υδάτων. Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

 

 

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι παριστάμενοι τα καλά νέα: "Τα παιδιά είναι καλά"

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι παριστάμενοι  ξέσπασαν  σε χειροκροτήματα όταν ο κυβερνήτης της CHiang Rai, Narongsak Osottanakorn είπε πως συναντήθηκε με τα παιδιά, η κατάσταση υγείας των οποίων είναι «τέλεια»,  όπως αναφέρει το CBS news

Ο Narongsak Osottanakorn τόνισε πως οι διασωθέντες μαθητές χρειάστηκε να διανύσουν ένα χιλιόμετρο υποβρυχίως - δεν έχει διασαφηνιστεί αν κολύμπησαν ή αν μεταφέρθηκαν από τους δύτες. Ο πρώτος μαθητής βγήκε από τη σπηλιά στις 5.40 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο, στο πρώτο του Tweet για την επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ταϊλάνδη, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωνε πως η αμερικανική κυβέρνηση «εργάζεται στενά» με τις ταϊλανδικές αρχές για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών, κάνοντας λόγο για «γενναίους και ταλαντούχους ανθρώπους».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ