Ammos Beach Resort: Εγκαίνια στο ιστορικό πρώτο ξενοδοχείο της Κρήτης που άνοιξε το 1915 – Τώρα έγινε 5άστερο (φωτο)

Ανοίγει ξανά ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Κρήτης

Ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Κρήτης, που πήρε την πρώτη πολεοδομική άδεια το 1949, άνοιξε ξανά τις πύλες του. Πρόκειται για το Ammos Beach Resort στην παραλία των Μαλίων του Ηρακλείου, που είναι πλέον ένα υπερσύγχρονο 5άστερο ξενοδοχείο, πλήρως ανασκευασμένο.

Η πρώτη προσπάθεια ανάπτυξης τουρισμού στην περιοχή πραγματοποιήθηκε το 1915 όταν το Ammos Beach Resort λειτούργησε ως πανσιόν Γραμματικάκη για να πάρει την πρώτη άδεια ξενοδοχείου το 1949! Ως ξενοδοχείο -όπως τα γνωρίζουμε σήμερα- θεωρείται το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Κρήτη, το οποίο έβαλε τις βάσεις για τη συνολική ενίσχυση του τουρισμού σε όλο το νησί.

Το όραμα του ιδιοκτήτη και ταξιδιωτικού πράκτορα Κώστα Κουρκούνη είναι να επενδύσει στον ποιοτικό τουρισμό, αλλά και να συμβάλει μέσω επενδύσεων υψηλού κύρους και αισθητικής στη συνολικότερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Το Ammos Beach Resort ανακατασκευάστηκε ριζικά σε διάστημα πέντε μηνών, καθώς τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως ξενοδοχείο χαμηλών κατηγοριών. Πλέον διαθέτει 160 κλίνες, υπερσύγχρονες σουΐτες, μικρές ιδιωτικές πισίνες, ιδιωτική παραλία, καθώς και ανεξάρτητα μπανγκαλόους για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, εκπροσώπων του ΕΟΤ, της Αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και επιχειρηματίες, τόνισε ότι τέτοιες ποιοτικές μονάδες αναβαθμίζουν σημαντικά τον τουρισμό στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή των Μαλίων. Παράλληλα έδωσε δημόσια συγχαρητήρια και ευχές στον ιδιοκτήτη-τουριστικό επιχειρηματία Κώστα Κουρκούνη, αντιπρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, για την νέα του επιχειρηματική προσπάθεια. «Είμαστε στο πλευρό των επενδυτών για την κατασκευή νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Η Κρήτη έχει επενδυτική άνθηση. Οι νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο νησί», τόνισε χρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας παράλληλα ότι και το Κράτος είναι ανάγκη να αναβαθμίσει τις δικές του υποδομές.

Ο ιδιοκτήτης του Ammos Beach Resort, Κώστας Κουρκούνης, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του ξενοδοχείου

Επίσης, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στα Μάλια, αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης των δημοσίων υποδομών αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο π. Δήμαρχος Μαλίων Νικηφόρος Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος χερσονήσου Ευθύμης Μουντράκης, ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο Περιφερειακός Δ/ντης του ΕΟΤ Άρης Στρατάκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου συνδέσμου Δ/ντων ξενοδοχείων Δημήτρης Κουμπαράκης, κ.α.

«Τα Μάλια με τέτοιες μονάδες ανοίγουν σελίδα στον ποιοτικό τουρισμό» επισήμαναν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι στους χαιρετισμούς τους, δίδοντας παράλληλα τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Κώστα Κουρκούνη.

Την παρουσίαση-συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο φίλος της οικογένειας Κουρκούνη, Αλέξης Κωστάλας, ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Κουρκούνης ευχαρίστησε θερμά όλους για την παρουσία τους τις ευχές τους, τονίζοντας παράλληλα την συνεργασία που είναι αναγκαία να υπάρχει μεταξύ Πολιτείας, φορέων, επιχειρηματιών για την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας του τουρισμού στα Μάλια και σε όλη την Κρήτη.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Made in Greece Newsστις 9/7/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ