Στην Καλαμάτα έκλεισε το deal: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους με 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο - Έδωσε τα χέρια με Ανιέλι

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Πορτογάλου στη «Βασίλισσα».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κι αυτός δεν είναι άλλος από τη Γιουβέντους.

Ο Πορτογάλος άσος διέκοψε τις διακοπές του στην Καλαμάτα και συμφώνησε σε όλα με την ιταλική ομάδα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γιουβέντους μετέβη στη Μεσσηνία κι άνοιξε σαμπάνιες για την επισφράγιση της συμφωνίας με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Έτσι, θα λαμβάνει 30 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2022 κι η Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει 105 εκατ. ευρώ.

Κατά την 9χρονη παραμονή του στη «Βασίλισσα», ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 311 γκολ σε 292 ματς.

Επίσης, με τον ισπανικό σύλλογο κατέκτησε τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ (2013-14, 2015-16, 2016-17, 2017-18), δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2011-12, 2016-17), δύο Κύπελλα Ισπανίας (2010-11, 2013-14), δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας (2012, 2017), δύο ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ (2014, 2017) και τρία Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων (2014, 2016, 2017).

Ο Πορτογάλος αποχαιρέτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης γράφοντας: «Αυτά τα χρόνια στη Ρεάλ και στην πόλη της Μαδρίτης, ήταν ίσως τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου. Έχω μόνο αισθήματα τεράστιας ευγνωμοσύνης για αυτό το σύλλογο και για αυτήν την πόλη. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την φροντίδα και την αγάπη που έλαβα. Ωστόσο, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και γι ‘αυτό ζήτησα από τη Ρεάλ να δεχθεί την μεταγραφή μου. Το αισθάνομαι έτσι και ζητάω από όλους παρακαλώ να με καταλάβουν.

Ήταν 9 εξαιρετικά χρόνια. Εννέα χρόνια μοναδικά. Ήταν για εμένα ένα διάστημα συναρπαστικό, γεμάτος αλλά ταυτόχρονα και σκληρά αφού η Ρεάλ έχει απαιτήσεις αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω ότι εδώ απόλαυσα το ποδόσφαιρο με ένα μοναδικό τρόπο. Είχα και στο γήπεδο και στα αποδυτήρια φανταστικούς συμπαίκτες, αισθάνθηκα τη ζεστασιά και το πάθος του πλήθους και μαζί κατακτήσαμε 3 διαδοχικά Champions League και τέσσερα συνολικά σε πέντε χρόνια. Μαζί με αυτά, σε ατομικό επίπεδο είχα την ικανοποίηση να κατακτήσω τέσσερις χρυσές μπάλες και τρία χρυσά παπούτσια, όλα στη διάρκειας της θητείας μου σε αυτό το τεράστιο και εξαιρετικό κλαμπ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε τη καρδιά μου και αυτή της οικογένειάς μου και για αυτό θέλω να πω ευχαριστώ στην ομάδα, στον πρόεδρο, στους διευθυντές, στους συμπαίκτες μου, στους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές και τους καταπληκτικούς εργαζομένους που ακούραστα σκέφτονται για κάθε λεπτομέρεια. Ατελείωτα ευχαριστώ ακόμα μια φορά στους οπαδούς μας και ευχαριστώ επίσης το ισπανικό ποδόσφαιρο. Αυτά τα εννέα συναρπαστικά χρόνια, είχα απέναντί μου πολύ μεγάλους παίκτες. Έχω σεβασμό και αναγνώριση για όλους. Έχω σκεφτεί πολύ και ξέρω ότι έχει έρθει η στιγμή για έναν νέο κύκλο. Φεύγω αλλά αυτή η φανέλα, αυτό το λογότυπο και το Σαντιάγκο Μπερναμπέου θα τα αισθάνομαι πάντα σαν κάτι το δικό μου, όπου και αν είμαι.

Ευχαριστώ σε όλους και βέβαια όπως είπα και την πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο πριν από εννέα χρόνια, Hala Madrid!».

Από την πλευρά της, η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοινώνει ότι ανταποκρινόμενη στη θέληση και την επιθυμία που εξέφρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, συμφώνησε την παραχώρησή του στη Γιουβέντους. Σήμερα, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε έναν παίκτη που έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο και που είναι ένας από τους λαμπρότερους στην ιστορία της ομάδας μας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Πέρα από τους τίτλους, τα τρόπαια και τους θριάμβους στους αγωνιστικούς χώρους σε αυτά τα 9 χρόνια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν παράδειγμα αφοσίωσης, δουλειάς, υπευθυνότητας, ταλέντου και βελτίωσης. Έχει γίνει ο τοπ σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με 451 γκολ σε 438 παιχνίδια. Κατέκτησε συνολικά 16 τιτλους και 4 Champions League. Σε ατομικό επίπεδο, με τη φανέλα της Ρεάλ κατέκτησε 4 Χρυσές Μπάλες και 3 Χρυσά Παπούτσια ανάμεσα σε άλλα. Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι πάντα ένα από τα μεγάλα σύμβολα και μία μοναδική αναφορά για τις επόμενες γενιές. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι σου».

To tweet της Γιουβέντους για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο:

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ