Μουντιάλ 2018: Η Γαλλία προκρίθηκε στον τελικό - Νίκησε με 1-0 το Βέλγιο (Βίντεο)

Ο τελικός θα γίνει στις 15 Ιουλίου.

Η Γαλλία, ύστερα από 12 χρόνια, προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού επικράτησε χθες (10/07) με 1-0 του Βελγίου.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους δύο τερματοφύλακες, τον Γάλλο Γιορίς και τον Βέλγο Κουρτουά, να αποσοβούν κάθε κίνδυνο για τις εστίες τους.

Μία «στημένη» φάση, όμως, έκρινε το ματς και κατ' επέκταση την πρόκριση στον τελικό της 15ης Ιουλίου.

Ο Ουμτιτί με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, βρήκε δίχτυα στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης κι «έγραψε» το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Έτσι, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα διεκδικήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά, αυτήν τη φορά ως προπονητής, μιας και το κατέκτησε ως παίκτης το 1998 και δη εντός έδρας.

Η Γαλλία έπαιξε για τελευταία φορά σε τελικό Μουντιάλ, το 2006, κι ηττήθηκε από την Ιταλία με 5-3 στα πέναλτι (κ.α. 1-1).

Ο έτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί απόψε (11/07, 21:00) μεταξύ Κροατίας κι Αγγλίας.

Το Βέλγιο θα παίξει στον «μικρό» τελικό της 14ης Ιουλίου με τον ηττημένο του άλλου ημιτελικού.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί (86' Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (85' Ενζονζί).

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί (80' Καράσκο), Ντεμπελέ (60' Μέρτενς), Τσαντλί, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκακού.

Δείτε το γκολ του Ουμτιτί:

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ