Μεγάλη κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις: Γιατί απελαύνονται δύο διπλωμάτες - Πώς εμπλέκεται το Άγιον Όρος

Ποια η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ελληνική κυβέρνηση απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες κι απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο εξαιτίας εμπλοκής τους στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω διπλωμάτες επιχείρησαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», να επηρεάσουν δήμους και μητροπολίτες στο Άγιο Όρος δια της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων, με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης κυριαρχίας του ελληνικού κράτους.

Μάλιστα, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εξαγοράσουν και κρατικούς λειτουργούς.

Επίσης, οι τέσσερις διπλωμάτες αποπειράθηκαν να αλιεύσουν πληροφορίες εις βάρος της Ελλάδας κι έτσι να παρέμβουν σε εθνικά θέματα όπως το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαίωσε σήμερα (11/07) το δημοσίευμα: «Δεν θέλω να σχολιάζω ενδεχόμενες αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στο εξής: Θέλουμε καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος. Στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλουμε καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. Όλοι, όμως, οφείλουν να σέβονται και το διεθνές πλαίσιο και εμάς. Στο πλαίσιο αυτό, όποτε έχει χρειαστεί, έχουν ληφθεί μέτρα. Το ίδιο έγινε και αυτή τη φορά

«Θα απαντήσουμε» δηλώνει η Ρωσία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IFAX, επιφυλάσσεται να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Θα απαντήσουμε στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο»..

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ