Ομοφυλόφιλο ζευγάρι ανδρών μαστιγώθηκε δημόσια 80 φορές επειδή έκαναν σεξ - Γιατί μαστίγωσαν και μια κοπέλα (φωτο)

Παρά την προηγούμενη υπόσχεση των αξιωματούχων να μην εκτελέσουν την τιμωρία ύστερα από τη διεθνή κατακραυγή

Σκηνές από τον μεσαίωνα στην επαρχία  Άτσε της  Ινδονησίας: Ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι ανδρών μαστιγώθηκε  δημόσια την Παρασκευή  παρά την προηγούμενη υπόσχεση των αξιωματούχων να μην εκτελέσουν την τιμωρία ύστερα από τη διεθνή κατακραυγή.. Το τοπικό ισλαμικό δικαστήριο τους επέβαλε αυτή την ποινή επειδή κρίθηκαν ένοχοι  για «σεξουαλική συνεύρεση.»

Οι δυο άντρες μαστιγώθηκαν πάνω από 80 φορές ο καθένας μπροστά σε ένα κοινό 1.000 ατόμων. Νωρίτερα αυτή την χρονιά τους είχε κατηγορήσει και συλλάβει ένα ομοφοβικό πλήθος. 

Οι 2 άντρες ήταν ανάμεσα στους 15 ανθρώπους που μαστιγώθηκαν δημόσια έξω από ένα τζαμί στην επαρχία Άτσε για εγκλήματα στα οποία περιλαμβάνεται η κατανάλωση ή η πώληση αλκοόλ και οι δημόσιες τρυφερές περιπτύξεις.

Την ίδια μέρα μαστιγώθηκε μαζί με το ομοφυλόφιλο ζευγάρι και μια νεαρή κοπέλα επειδή πουλούσε αλκοόλ. Οι δυο άντρες και η νεαρή κοπέλα οδηγήθηκαν πάνω σε μια εξέδρα, ντυμένοι στα λευκά και στη συνέχεια  ένας άντρας με κουκούλα στο κεφάλι του τους μαστίγωσε , όπως αναφέρει η Daily Mail

Τις σκηνές «απείρου κάλους» παρακολούθησε ένα εξαγριωμένο πλήθος 1000 ανθρώπων που περιελάμβανε τουρίστες από την γειτονική Μαλαισία. Το πλήθος τραβούσε φωτογραφίες με τα κινητά και φώναζε «μαστίγωσέ τους πιο δυνατά.»

Η επαρχία Άτσε είναι η μοναδική περιοχή της Ινδονησίας, δηλαδή της χώρας με τον μεγαλύτερο  Μουσουλμανικό πληθυσμό, στην οποία εφαρμόζεται ο Ισλαμικός νόμος.

Το δημόσιο μαστίγωμα είναι συνηθισμένη ποινή για «αδικήματα», όπως ο τζόγος, η κατανάλωση αλκοόλ, οι ομοφυλοφιλικές ή εξωσυζυγικές σχέσεις.

Οι δυο άνδρες ήταν το δεύτερο ζευγάρι ομοφυλόφιλων που μαστιγώθηκε δημόσια αυτό το έτος στην Ατσέ, καθώς η μικρή κοινότητα LBGT στην Ινδονησία αντιμετωπίζει αυξανόμενες επικρίσεις. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ