Good News: Παγκόσμιος πρωταθλητής στους νέους ο Αντώνης Μέρλος

Μία μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό στίβο επιφύλασσε η σημερινή ημέρα καθώς ο Αντώνης Μέρλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για αθλητές κάτω των 20 ετών που διεξάγεται στο Τάμπερε.

 Ο Ελληνας πρωταθλητής έκανε φοβερό αγώνα και παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της χρονιάς αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κατάφερε να πετύχει δύο φορές ατομικό ρεκόρ και με άλμα στα 2,23 μ. να μοιραστεί το χρυσό μετάλλιο με τον Μεξικανό Ρόμπερτ Βίλχες.  

Ο Μέρλος, ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,07 μ. με έγκυρο άλμα, ξεπέρασε με την δεύτερη τα 2,12 μ. και με την πρώτη τα 2,16 μ., 2,19 μ., 2,21 μ. και 2,23 μ. και άφησε στην ιστορία το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,20 μ., από το 2017.   Τον περασμένο χειμώνα ο νεαρός αθλητής ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει τις σπουδαίες του στη Τζόρτζια.

 Παρά τις δυσκολίες προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, αλλά και τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε από την περσινή χρονιά, κατάφερε να βρει το δρόμο του και φτάσει έως το χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του.   Μέρλος και Βίλχες συμφώνησαν να μην κάνουν αγώνα μπαράζ και να ανέβουν παρέα στο βάθρο των νικητών. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Μπλέικ (ΗΠΑ) και Πόλ (Ν. Αφρική) με 2,23 μέτρα.  

Λιγο μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου, ο Μέρλος δήλωσε: «Πετάω στον έβδομο ουρανό, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Περιμένω τον συγκάτοικο μου (σ.σ. Ανδρέας Πανταζής) να με σκουντήξει και να μου πει "ξύπνα" έχεις αγώνα. Ήταν πραγματικά μοναδικό αυτό που έγινε σήμερα.

Τα παιδιά στις εξέδρες φώναζαν το όνομα μου, με ενθάρρυναν. Ήμουν ξεκάθαρα το αουτσάιντερ. Έλεγα σε μέλη της ομάδας μας πως θα πάρω μετάλλιο και γέλαγαν. Είναι αλήθεια πως στη διάρκεια του αγώνα είχα άγχος.

Χαλάρωσα μετά το 2,19 μ., όπου είχα εξασφαλίσει θέση στην εξάδα και αυτό ήταν κάτι που με ικανοποιούσε. Όταν πέρασα το 2,19 μ., ένιωθα καλά, μετά το 2,21 μ. πίστεψα ακόμη περισσότερο πως μπορώ να κάνω το 2,23 μ., ενώ ήταν πολύ καλό και το 2,25 μέτρα».   Αναφορικά με το γεγονός ότι το χρυσό μετάλλιο πήγε σε δύο αθλητές, σχολίασε: «Δεν το σκεφτήκαμε καν.

Αμέσως συμφωνήσαμε στο να σταματήσουμε εκεί. Ήταν ιδιαίτερο το βάθρο με δύο αθλητές στην τρίτη θέση και δύο στην πρώτη».   Αναφορικά με το πως κατάφερε να «σώσει» με πανηγυρικό τρόπο, μια αρκετά δύσκολη για εκείνον χρονιά, είπε: «Όταν είχα πολλές αλλαγές στη διάρκεια της σεζόν, ενώ αντιμετώπισα και τραυματισμούς.

Η αλήθεια είναι πως πήρα πολλά πράγματα από την παραμονή μου στις ΗΠΑ. Πέρα από αυτό νομίζω πως έχω πίστη, θέληση και πολύ τρέλα, που με έκαναν να συνεχίζω να προσπαθώ για το καλύτερο».

  Η Ελλάδα κατέκτησε το δεύτερο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 12ο της στο σύνολο. Η χώρα μας κατακτά χρυσό μετάλλιο ύστερα από 20 χρόνια και τη νίκη του Περικλή Ιακωβάκη στο Ανσι. Μετάλλιο στο ύψος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε το 1988, ο Λάμπρος Παπακώστας, ο οποίος ήταν δεύτερος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ