Παξοί: Τραγωδία με 15χρονο που διαμελίστηκε από ταχύπλοο - Μάταια Ο πατέρας του έπεσε στην θάλασσα να τον σώσει μα ήταν αργά

Μόλις ο πατέρας συνειδητοποίησε το τι είχε συμβεί, έπεσε και ο ίδιος στην θάλασσα για να τον σώσει, αλλά δεν πρόλαβε

Σοκαρισμένοι είναι οι Παξοί από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γαίου και του Μογοννησίου, όταν ένας  15χρονος που επέβαινε σε νοικιασμένο ταχύπλοο, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του, γλίστρησε, έπεσε στη θάλασσα και βρήκε φρικτό θάνατο από την προπέλα του σκάφους, που τον τραυμάτισε θανάσιμα. 

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο 15χρονος Αμερικανός που επέβαινε σε ταχύπλοο, που είχε νοικιάσει η οικογένειά του, βρέθηκε ξαφνικά στο νερό και διαμελίστηκε από την προπέλα. 

Ο κυματισμός εξαιτίας των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή είχε ως αποτελέσμα ο 15χρονος να χάσει την ισορροπία και να πέσει στο νερό από την πλευρά της προπέλας, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Μόλις ο πατέρας συνειδητοποίησε το τι είχε συμβεί, έπεσε και ο ίδιος στην θάλασσα για να τον σώσει, αλλά δεν πρόλαβε. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Η ιστοσελίδα corfutvnews δημοσίευσε φωτογραφία του ταχύπλοου που είχε νοικιάσει ο πατέρας του άτυχου παιδιού

Ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ενός ατόμου από προπέλα σκάφους στον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου ήδη παρευρισκόταν ιατρός του Κέντρου Υγείας Παξών, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο του ανωτέρω αλλοδαπού ηλικίας 15 ετών.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος, επέβαινε στο ενοικιαζόμενο Τ/Χ ''ΥΔΡΟΧΟΟΣ'' Τ.Σ. 4150 με Κυβερνήτη τον 54χρονο πατέρα του, καθώς ακόμα και με δύο ανήλικους αλλοδαπούς, ηλικίας 17 και 15 ετών. Κατά τη διάρκεια του πλου στη θαλάσσια περιοχή περίπου μισό ναυτικό μίλι έξω από τον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, και με κατεύθυνση νότια της ν. Παξών, ο 15χρονος έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το τραυματισμό του από την προπέλα του ίδιου σκάφους.

Με μέριμνα του πατέρα του, ο 15χρονος μεταφέρθηκε στον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 54χρονος, ο οποίος αφού απολογήθηκε αφέθηκε ελεύθερος.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ