Το τρελό έθιμο ξανά με θύματα: 28 τραυματίες στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα (φωτο-βιντεο)

Ένας άνδρας σύρθηκε αρκετά μέτρα, όταν το κέρατο ενός ταύρου μπλέχτηκε στο μαντήλι που φορούσε στο λαιμό του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ένα σπορ για τους λάτρεις του ρίσκου; ή μήπως ένα ανόητο έθιμο που στοιχίζει ζωές; Στις φετινές ταυροδρομίες του Σαν Φερμίν στο φημισμένο φεστιβάλ της Παμπλόνα στην Ισπανία τραυματίστηκαν συνολικά 28 άνθρωποι.

Στην τελευταία κούρσα, την ταχύτερη φέτος, έξι δρομείς ποδοπατήθηκαν καθώς οι ταύροι ολοκλήρωσαν σε δύο λεπτά και 12 δευτερόλεπτα την κούρσα των 850 μέτρων στα στενοσόκακα της πόλης.

Ένας άνδρας σύρθηκε αρκετά μέτρα, όταν το κέρατο ενός ταύρου μπλέχτηκε στο μαντήλι που φορούσε στο λαιμό του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,  ενώ ένας άλλος εκσφενδονίστηκε πάνω στους πλαϊνούς πίνακες της Estafeta curve όπως αναφέρει η El Pais.

 

 

 

 

Και οι δυο άντρες, τραυματίστηκαν από τον ίδιο ταύρο, καθώς το ζώο έτρεχε προς την κορυφή με μεγάλη ταχύτητα και δεν μπόρεσε να επιβραδύνει παρότι στο έδαφος υπήρχε το ειδικό υγρό που το κάνει να μη γλίστρα. Από τους 28 φετινούς τραυματίες, μόνο οι δύο τραυματίστηκαν από τα κέρατα των ζώων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ