Προκαλεί ο Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκλητικές δηλώσεις από τον Ερντογάν στην επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Δύο χρόνια πέρασαν από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε πλήθος κόσμου κοντά στη γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, που είχε καταληφθεί τότε από τους πραξικοπηματίες, τόνισε πως «Δεν θα ξεχάσουμε την 15η Ιουλίου, δεν θα το ξεχάσουμε».

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές στην ομιλία του, σχετικά με τους "8", αναφέροντας «Το πραξικόπημα μας έδειξε ποιοι είναι οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυνατή μνήμη. Μπορεί να μην λέμε συχνά τι περάσαμε, αλλά ποτέ δεν το ξεχνάμε. Μας έδειξε την υποκρισία. Ξέρουμε ποιοι προσευχήθηκαν εκείνο το βράδυ για εμάς και ποιοι για την επιτυχία του FETO. Στο τέλος θα θυμόμαστε τη σιωπή όσων θεωρούσαμε φίλους μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσους προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες μετά την 15η Ιουλίου. Ξέρουμε ποιος συνεργάστηκε με ποιον».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε, επίσης, πως δύο χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί σχετικά με το αίτημα της Άγκυρας να εκδοθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Fetullah Gulen, ηγέτης της οργάνωσης FETO, που βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα, όπως τονίζει το trtworld.com. Ο Ερντογάν ευχαρίστησε, επίσης, στην ομιλία του όσους έγιναν μάρτυρες, ενώ δήλωσε "Με τη βοήθεια του Θεού, η δουλειά μας να φέρνουμε τη δικαιοσύνη στους μάρτυρες μας είναι ευκολότερη".

Δείτε τα βίντεο...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ