Tο έγκλημα που πάγωσε τη Μεσσηνία: Aφησαν τον επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα να πεθάνει στο πόρτ μπαγκάζ αυτοκινήτου!

Ανατριχιαστικά στοιχεία πίσω από το έγκλημα που πάγωσε τη Μεσσηνία. 

Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία, θα εκδικασθεί η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που είχε σημειωθεί το Φεβρουάριο του 2011 και είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί να ξεκινήσει την Τρίτη το πρωί και στο εδώλιο έχει κληθεί να καθήσει  ένας 51χρονος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός. Οι φυσικοί δράστες της δολοφονίας, αν και έχουν ταυτοποιηθεί δεν έχουν συλληφθεί και εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει από τη χώρα.

Ο 51χρονος που έχει συλληφθεί τα προηγούμενα χρόνια και κρατείται για άλλες υποθέσεις, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ως ηθικός αυτουργός για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και για διακεκριμένη κλοπή. Ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας, στις 28 Φεβρουαρίου του 2011,  βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, δεμένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα,  κυρίως στο κεφάλι, στην αγροτική περιοχή Αγριώματα στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

Μάλιστα, οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο 46χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είχε πέσει θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του. Η Αστυνομία κατέληξε τότε στο συμπέρασμα, ότι λίγο πριν την είσοδο του σπιτιού του, οι δράστες του έκλεισαν με αυτοκίνητο το δρόμο και τον αιφνιδίασαν. Οι εκτιμήσεις τους ανάφεραν ότι κάτι είχε που δεν τους έδινε ο άτυχος 46χρονος και η κατάσταση ξέφυγε, καθώς λόγω της προσωπικότητάς του και της σωματικής του διάπλασης, κρίθηκε σίγουρο, ότι το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και πάλεψε μέχρις εσχάτων με τους δολοφόνους του.

Οι τελευταίες στιγμές του επιχειρηματία

Η ιατροδικαστής διαπιστώνει πολλαπλά χτυπήματα με σιδερολοστό ή σιδερογροθιά στο κεφάλι του θύματος, όπου πιθανότατα κάποιοι τον κρατούσαν και ένας τον χτυπούσε. Η τραγική ειρωνεία είναι πως όλα τα στοιχεία συνέκλιναν πως, όταν οι δολοφόνοι έκλεισαν τον σωματώδη άντρα στον πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του , ήταν ακόμα ζωντανός και παρά τα σοβαρότατα τραύματά του, επιχείρησε να φωνάξει και ν’ ανοίξει το κλειδωμένο πορτ μπαγκάζ. Κανείς όμως δεν άκουσε το παραμικρό.

Το Φεβρουάριο του  2012, από την Εισαγγελία Καλαμάτας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον 51χρονο Μεσσήνιο,  φίλο του θύματος, που τότε είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας και για έναν Ελληνορωσοπόντιο, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Στην υπόθεση θεωρείται ότι εμπλέκονται άλλα 3 άτομα.

Η Αστυνομία άντλησε πληροφορίες για τη δολοφονία αυτή και από την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Αθήνα, όπου σε συνομιλίες που είχαν καταγραφεί, υπήρχαν τουλάχιστον δύο αναφορές στην ανθρωποκτονία του Γυφτέα από τον αρχηγό της μιας ομάδας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση περιβάλλεται ακόμα και 7 χρόνια μετά από πολλά ερωτηματικά, αν και ο βασικός κατηγορούμενος, ο 51χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του φίλου του.

Πηγή: tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ