Γιώργος Βασιλειάδης: «Δεν θα μπω σε διαδικασία να κόψω χρήματα από τη Super League 2 για να υπάρξουν περισσότερα χρήματα στη Super League 1»

Δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητιστμού για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην πρόταση που έχει καταθέσει η πολιτεία για την αναδιάρθρωση της Super League, τα οφέλη από την αποδοχή του και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο γενικά, μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο Ραδιόφωνο 24/7.

«Με το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης βρέθηκαν οι μισές ομάδες δίχως τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ζήτησαν να βρεθεί λύση και κάναμε μια πρόταση που έχει φιλοσοφία, να δημιουργήσει για μια πενταετία οικονομική σταθερότητα. Να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής εξυγίανσης. Τόσες πολλές ομάδες δεν σηκώνει το πρωτάθλημα. Δύο επαγγελματικές κατηγορίες των 12 ομάδων και μία ημιεπαγγελματική κατηγορία των 12​», σχολίασε ο υφυπουργός.

«Θα υπάρχουν οικονομικές ποινές αν υπάρξουν χρέη και οφειλές προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Μπόνους αν κόβεις περισσότερα εισιτήρια, αν δεν υπάρχουν επεισόδια. Ασφαλές πλάνο που θα οδηγήσει μπροστά το ποδόσφαιρο. Η πρόταση έχει κάποια οικονομικά δεδομένα. Λέμε 12 ομάδες, γιατί με περισσότερες ομάδες δεν υπάρχουν τόσα χρήματα», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Αλλιώς δεν βοηθάει στο να φύγουν οι σκιές. Με βάση καταγγελίες άλλος είναι ιδιοκτήτης σε μια ομάδα, άλλος είναι αυτός που φαίνεται. Για να μην γίνει δεκτή η πρόταση, προφανώς δεν βολεύει και πιστεύουν οι ΠΑΕ ότι θα πάει αλλιώς καλά το ποδόσφαιρο. Τους είπα μακάρι να έχουν αυτοί δίκιο κι εμείς άδικο».

Ο κ. Βασιλειάδης φρόντισε, πάντως, να αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο επικοινωνίας: «Αν υπήρχε σαφές πλαίσιο, δηλαδή 14 εφέτος και 12 του παραχρόνου, αυτό ενδεχόμενα θα μπορούσε να συζητηθεί. Δεν θα μπω σε διαδικασία να κόψω χρήματα από τη Super League 2 για να υπάρξουν περισσότερα χρήματα στη Super League 1. Του χρόνου θα έχουμε κεντρική επιτροπή διαιτησίας, θα έχουμε VAR, τώρα είναι η ώρα για θεσμικές αλλαγές».

Για την ενδεχόμενη εμπλοκή της ΕΡΤ στην περίπτωση που η πρότασή του γίνει αποδεκτή, ανέφερε ότι «παίρνει ένα εμπορικό προϊόν που θα φέρει έσοδα, αν και της ΕΡΤ δεν είναι αυτοσκοπός τα έσοδα. Θα δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση στον ελληνικό αθλητισμό. Θέλουμε να το πετύχουμε όπως με το μπάσκετ. Η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα και βοηθάμε με όρους και κανόνες στη διάσωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Όσο για το αν FIFA και UEFA αποδέχονται το σχέδιο; «Οι διεθνείς συνομοσπονδίες καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τόσες ομάδες. Έχουμε κάνει μια πρόταση. Δεν εκβιάζουμε. Τους όρους στην πρόταση τους θέτει αυτός που κάνει την πρόταση. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχουμε πρόβλημα με FIFA και UEFA».

Αναφορικά με το αν και ποια εντολή έχει λάβει από τον πρωθυπουργό, είπε: «Εξυγίανση και κανόνες. Όλες οι κινήσεις γίνονται για να δημιουργηθεί περιβάλλον υγείας. Η κυβέρνηση απαιτεί να μπουν κανόνες. Είναι επίτευγμα ότι δεχόμαστε επίθεση από οπαδούς όλων των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ με κατηγορεί ότι είμαι Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ότι είμαι ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ότι τους κόβω τις μετακινήσεις ότι είμαι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Αυτές είναι φαιδρότητες».

Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι «με την αρωγή της UEFA έχουμε φτιάξει μια επιτροπή ειδικών από το συμβούλιο της Ευρώπης, τη Μ. Βρετανία που έχουν το know how και είμαστε κοντά στο να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να βγει από τα γήπεδα η Αστυνομία. Δεν μπορεί να κάνει τον ταξιθέτη στο... θέατρο. Ευθύνη θα έχουν οι ΠΑΕ. Το εύκολο είναι να ρίχνουμε τις ευθύνες στην Αστυνομία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ