Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου (Φωτό)

Οι πιο ωραίες παραλίες του Ρεθύμνου.

Το Ρέθυμνο είναι από τις αυθεντικότερες περιοχές της Κρήτης, με εντυπωσιακό φυσικό κάλλος. Παρά την τουριστική ανάπτυξη διατηρεί αναλλοίωτο το χαρακτήρα του και το φυσικό περιβάλλον σε όλη σχεδόν την έκταση του νομού. Οι παραλίες του Ρεθύμνου θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Άλλωστε στο νομό Ρεθύμνου βρίσκονται μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο.

Θα βρει κανείς στο Ρέθυμνο παραλίες απαράμιλλης φυσικής χάρης με εξαιρετική ποικιλομορφία. Παραλίες με αμμουδιά, με βράχια, σε κατάφυτα τοπία, οργανωμένες και «ζωντανές» ή παρθένες και ήρεμες. Οι επιλογές για παραλίες στο Ρέθυμνο είναι τόσο πολλές που θαρρεί κάποιος ότι θα αδικήσει όσες δεν αναφέρει.

Όπως και σε ολόκληρη την Κρήτη, οι ομορφότερες παραλίες στο Ρέθυμνο βρίσκονται στη νότια ακτή του νομού.

Πρέβελη
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Η παραλία Πρέβελη είναι από τις ομορφότερες στην Κρήτη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Επίσημα ονομάζεται Φοίνικας από το μοναδικό φοινικόδασος πίσω από την παραλία, στις όχθες του ποταμού Κουρταλιώτη. Το σπάνιο φοινικόδασος αποτελείται από αυτοφυή κρητικό φοίνικα και αν και κάηκε το 2010 ευτυχώς ανακάμπτει δριμύτατα. Η παραλία έχει άμμο με βοτσαλωτό βυθό και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Όλη η περιοχή είναι μαγευτική καθώς πριν εκβάλει στη θάλασσα ο ποταμός σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα επιτείνοντας την ομορφιά του τοπίου. Η παραλία δεν είναι, ευτυχώς, οργανωμένη ωστόσο υπάρχει μια καντίνα για τα βασικά. Η πρόσβαση στην παραλία απαιτεί μια διαδρομή 20 λεπτών με τα πόδια από τη Μονή της Πρέβελης, η οποία είναι πραγματικά μαγευτική αλλά κάπως δύσκολη στο ανέβασμα το μεσημέρι. Εναλλακτικά από τον Πλακιά και την Αγία Γαλήνη αναχωρούν συχνά καραβάκια.

Δαμνόνι – Πλακιάς
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Το Δαμνόνι είναι μια όμορφη παραλία με ξανθή χοντρή άμμο και καθαρά νερά στην περιοχή του Πλακιά. Είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της αλλά διαθέτει μεγάλο ελεύθερο χώρο. Τα νερά είναι σχετικά δροσερά. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε ταβέρνες και καντίνες για καφέ ή φαγητό. Στην αριστερή πλευρά πίσω από τα βράχια θα συναντήσετε την παραλία Αμμουδάκι, που είναι μικρή αλλά εξαιρετικά γραφική. Η παραλία του Πλακιά είναι ίσως γνωστότερη και τα χαρακτηριστικά της είναι παρόμοια καθώς πρόκειται για δύο διπλανές παραλίες.

Λίγκρες
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Η παραλία Λίγκρες (ή Λίγρες) είναι μια μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτας. Είναι το κεντρικό τμήμα της παραλίας που οι ντόπιοι αποκαλούν Ακουμιανή Γιαλιά. Οι Λίγκρες είναι μια μεγάλη παραλία με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα βαθιά νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά υπάρχει στο δυτικό της άκρο μια ταβέρνα για τα βασικά. Υπάρχει ένας όμορφος καταρράκτης που ρίχνει το νερό του στην παραλία ενώ χαρακτηριστικός είναι ο μεγάλος κοκκινωπός βράχος.

Μπαλί
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Το Μπαλί είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στα δυτικά του Ρεθύμνου και παρά τους… εξωτικούς συνειρμούς που προκαλεί το όνομά του, στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «μέλι». Το Μπαλί έχει τέσσερις κόλπους, στους οποίους σχηματίζονται όμορφες παραλίες με άμμο και ρηχά νερά (Λιβάδι, Βαρκότοπος, Λιμάνι, Καραβοστάσης). Είναι όλες οργανωμένες με ομπρέλες, καταστήματα και υποδομές για θαλάσσια παιχνίδια και σπορ. Είναι ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά και για όσους αποζητούν υποδομές και ευκολίες.

Άγιος Παύλος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Η παραλία του Αγίου Παύλου είναι από τα πιο ξεχωριστά μέρη στην Κρήτη. Το τοπίο θυμίζει περισσότερο… Αφρική καθώς οι αμμόλοφοι πίσω από την παραλία παραπέμπουν σε έρημο. Η παραλία είναι αμόλυντη από την ανθρώπινη δραστηριότητα με πεντακάθαρα νερά και ησυχία. Δεν είναι βέβαια οργανωμένη, άρα πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα. Οι αμμόλοφοι παίρνουν κόκκινες αποχρώσεις στο ηλιοβασίλεμα δημιουργώντας ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό σκηνικό. Κρατήστε λίγες δυνάμεις για την ανάβαση στους αμμόλοφους φεύγοντας.

Τριόπετρα
Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Η παραλία Τριόπετρα είναι μεγάλη σε έκταση, αμμώδης με βαθιά καταγάλανα νερά. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες που χωρίζονται από μια συστάδα τριών βράχων από τους οποίους προκύπτει και το όνομά της. Οι δύο παραλίες (Μικρή και Μεγάλη Τριόπετρα) είναι ήπια οργανωμένες. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη από καλό οδικό δίκτυο, με άνετο χώρο στάθμευσης αλλά η παραλία παραμένει ήσυχη. Σημαντικό είναι να ενημερωθείτε για τον καιρό πριν πάτε διότι αν έχει αέρα θα σας δυσκολέψει.

Φωτεινάρι
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Στο Φωτεινάρι υπάρχουν δύο πανέμορφες και απάνεμες παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους με βράχια. Οι παραλίες είναι μικρές, με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Πίσω τους υπάρχει πράσινη βλάστηση ενώ ο βυθός, που έχει αρκετές πέτρες είναι ιδανικός για περιήγηση με μάσκα. Οι παραλίες δεν είναι οργανωμένες.

Σκινάρια
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Η παραλία Σκινάρια ή Σχινάρια έχει γκριζωπή άμμο, καταγάλανα νερά και ένα μαγευτικό βραχώδες τοπίο που την περιβάλει. Η παραλία είναι ήπια οργανωμένη. Ο βυθός έχει βράχια αλλά στο αριστερό άκρο της υπάρχει άμμος που κάνει το κολύμπι πιο ευχάριστο. Εντυπωσιακή είναι η διαύγεια του νερού που μπορεί να φτάσει δεκάδες μέτρα οριζόντια και κάνει τα Σκινάρια αγαπημένο προορισμό για καταδύσεις.

 

Παξιμάδια
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Τα Παξιμάδια είναι δύο μικρά νησάκια στα νότια της Κρήτης. Οι Νήσοι Παξιμάδια καλύπτονται από βράχια και οφείλουν την ονομασία τους στο γνωστό προϊόν της Κρήτης, αφού λόγω σχήματος με μορφής μοιάζουν με παξιμάδια. Δεν κατοικούνται και δεν υπάρχει ίχνος ανθρώπινης δραστηριότητας. Παρά το βραχώδες έδαφός τους σχηματίζουν όμορφες παραλίες και ειδικά στο σημείο που τα δύο νησάκια ουσιαστικά ενώνονται. Η πρόσβαση στα Παξιμάδια γίνεται με καραβάκι από την Αγία Γαλήνη ή τον Κόκκινο Πύργο.

Πόλη Ρεθύμνου
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου
Όταν μιλάμε για παραλία σε πόλη συνήθως αναφερόμαστε στην προσιτή αλλά όχι και τόσο καλή λύση. Αυτό δεν ισχύει βέβαια για την παραλία του Ρεθύμνου. Στα ανατολικά της πόλης βρίσκεται μια αχανής παραλία μήκους 18 χιλιομέτρων με μεγάλο πλάτος, πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Είναι βέβαια οργανωμένη, χωρίς λόγω μεγέθους να ασφυκτιά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και για κάθε κατηγορία λουόμενου.

Πηγή: travelpass.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ