Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο λούσιμο!

Ακόμη και μια απλή συνήθεια, όπως το λούσιμο των μαλλιών μπορεί να γίνεται με τον λάθος τρόπο χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Η μεγαλύτερη φθορά των μαλλιών και ιδίως των γυναικείων προκαλείται, βέβαια. κυρίως από τα πιστολάκια και τις συσκευές με θερμές πλάκες. Ωστόσο πολλές φορές κάνουμε λάθη ακόμη και στις πιο απλές διαδικασίες περιποίησης των μαλλιών μας όπως στο λούσιμο και αυτό συμβαίνει σε άνδρες και γυναίκες.

Υπάρχουν πάντα εκείνα τα μικρά λάθη που κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε και αυτά οφείλονται πολλές φορές η ψαλίδα, η λιπαρότητα και η κακή ποιότητα των μαλλιών.

Διαβάστε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο λούσιμο...

1. Το καθημερινό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο όχι μόνο δεν βοηθά τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει. Οι κομμωτές συστήνουν να λουζόμαστε καλύτερα μια φορά στις τρεις ημέρες καθώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια λιπαρότητα πριν πλυθούν.

2. Όχι καλό ξέπλυμα

Το διεξοδικό ξέπλυμα είναι μια από τις βασικές διαδικασίες του λουσίματος. Πολλές γυναίκες βλέπουν στα μαλλιά τους κατάλοιπα του σαμπουάν επειδή δεν το έχουν απομακρύνει τελείως στο ξέβγαλμα πράγμα που τα ταλαιπωρεί όλες τις επόμενες μέρες. Επιπλέον δεν χρειάζονται πολλές φορές προσθήκη σαμπουάν και ξέπλυμα ανά φορά. Μία είναι αρκετή.

3. Υπερβολική ποσότητα σαμπουάν και κοντίσιονερ

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σίγουρα βοηθούν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας αλλά δεν θα πρέπει να υπερβάλλετε. Ιδιαίτερα το πολύ conditioner και κυρίως στις ρίζες μπορεί να τα κάνει ιδιαίτερα λιπαρά και να φαίνονται «άλουστα» μέσα σε λίγες ώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ