Εντυπωσιακό βίντεο! Ναι, είναι Ελλάδα αυτό το τοπίο στους Αλπικούς καταρράκτες Μελισσουργών - Πραμάντων

Αρχοντικό τοπίο.

Ένα μοναδικό θέαμα στους Αλπικούς καταρράκτες των Μελισσουργών Άρτας, ένα τοπίο με άγρια ομορφιά για τους πραγματικούς λάτρεις της φύσης και για όσους προτιμούν τις αποδράσεις στο βουνό. Οι παγετώνες διακρίνονται στο βίντεο και προσδίδουν αρχοντιά στο τοπίο.

Στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, στα όρια των νομών Άρτας και Ιωαννίνων και σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων, βρίσκεται ένα ακόμη από τα θαύματα της φύσης.

Οι Αλπικοί Καταρράκτες Μελισσουργών – Πραμάντων, οι οποίοι σχηματίζονται κυρίως από το χιόνι που λιώνει την άνοιξη, δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα μέσα σε ένα άγριο τοπίο. Στην περιοχή υπάρχει και ορεινό καταφύγιο, όπου μπορούν να ξαποστάσουν οι λάτρεις της πεζοπορίας.

Τα Τζουμέρκα, γνωστά και ως Αθαμανικά όρη, είναι μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδας, η οποία ουσιαστικά αποτελεί νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου, όπου και βρισκόταν η αρχαία Αθαμανία.

Η υψηλότερη κορυφή τους είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο 2.429 μέτρα και η επόμενη ψηλότερη είναι το Καταφίδι (ή Καταφύδι) με υψόμετρο 2.393 μέτρα. Καταλαμβάνουν τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων.

Η οροσειρά χωρίζεται κατά βάση σε δύο τμήματα. Το βορειότερο εξ αυτών βρίσκεται στα όρια των νομών Ιωαννίνων και Τρικάλων, ονομάζεται Κακαρδίτσα και σε αυτό ανήκει η υψηλότερη κορυφή της οροσειράς. Το νοτιότερο τμήμα είναι τα κυρίως Τζουμέρκα και ανήκει στο μεγαλύτερο τμήμα του στον νομό Άρτας.

Τα Αθαμανικά όρη έχουν ανακηρυχθεί σε Εθνικό Πάρκο (Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου), φιλοξενώντας σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Κάμερα του epirustravel.eu, τοποθετημένη σε drone, κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο madeingreece.news στις 23 Ιουλίου 2018.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ